Profiel2016-06-16T12:24:28+02:00
Boris

Zuid-Holland, Zoetermeer

Actieve regio's:
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Landelijk
website

Boris

Begeleiding en advies bij het in dienst nemen van jongeren met een beperking

Aanpak jongeren met een beperking
Jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) of praktijkonderwijs (pro) worden al tijdens hun schoolperiode bij een erkend leerbedrijf opgeleid in de praktijk. Een volledige mbo-opleiding zit er voor deze jongeren niet in, maar de methode van opleiden in de praktijk, zoals dat in het mbo altijd gebeurt, is goed te benutten. Daarmee kan een leerbedrijf jongeren met een beperking opleiden voor ondersteunende werkzaamheden in de organisatie. Jaarlijks komen er 10.000 leerlingen van het vso- en pro op de arbeidsmarkt. Een goede samenwerking tussen leerbedrijf en school betekent dat deze jongeren al tijdens hun schoolperiode, op de leeftijd van 16 en 17 jaar, binnen de organisatie worden opgeleid en daarna kunnen werken naar vermogen.

Advies
SBB heeft ook in uw regio een adviseur praktijkleren in die u ondersteunt en adviseert bij het in dienst nemen van leerlingen met een beperking.

Meer informatie: www.s-bb.nl/samenwerking/aanpak-voor-jongeren-met-een-beperking

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok