Profiel2016-06-16T12:24:28+02:00
UWV informatie

Noord-Holland,

Actieve regio's:
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Landelijk
website

UWV informatie

Bedrijfsadvies inclusieve organisatie

Bedrijfsadvies inclusieve organisatie

Is uw organisatie bereid om banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking én weinig opleiding, dan kunt u bij UWV terecht voor een ‘bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie’.

Bij een ‘bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie’ wordt gekeken welke eenvoudige taken er in bestaande werkprocessen zijn. Voor deze taken wordt een geschikte kandidaat uit de doelgroep van de banenafspraak gezocht. Hiermee helpt u arbeidsbeperkten aan een baan terwijl uw bestaande medewerkers meer tijd overhouden om zich te richten op hun kerntaken, die passen bij hun kwalificaties.

Met het ‘bedrijfsadvies inclusieve organisatie’ van UWV kijken wij samen naar uw organisatie:

  1. We sporen in de bestaande werkprocessen de eenvoudige taken op. Die zijn vaak routinematig en er is geen vooropleiding voor nodig.
  2. We ga na hoe deze eenvoudige taken uit de bestaande functies kunnen worden gehaald, zonder verstoring van het werkproces of ongewenste effecten voor andere werknemers.
  3. UWV geeft een aantal maanden begeleiding.

Door het combineren van eenvoudige taken ontstaan nieuwe functies, geschikt voor kandidaten met een beperking. Zo ontstaat een inclusieve organisatie, die in staat is om ieders talenten optimaal te benutten in de meest productieve combinatie.

Waar kunt u terecht?

Wilt u weten welk werk iemand met een arbeidsbeperking én weinig opleiding kan doen binnen uw bedrijf? Dan kunt u kosteloos een bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie aanvragen. Neem daarvoor contact op met het WerkgeversServicepunt in uw regio.

U kunt ook een e-mail sturen naar: inclusievearbeidsorganisatie@uwv.nl. Een regionaal WerkgeversServicepunt van UWV neemt dan contact met u op.

Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of advies? Bel dan de UWV Telefoon Werkgevers: 0900 - 92 95. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Ga naar de homepage van UWV.


Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok