Albron: "Veiligheid, structuur en taken die bij ze passen" “Horeca is elke dag opnieuw scherp zijn”, zegt Rob Snel. Hij is Food Operations Manager van Albron, Nederlands grootste onafhankelijke cateraar. Rob is verantwoordelijk voor de horeca en supermarkt op Center Parcs Port Zélande. Nu klinkt ‘elke dag scherp zijn’ [...]
McDonald’s: “Ze zorgen, onbewust, voor veel plezier op de werkvloer”
100.000 banen redactie2020-01-17T15:31:17+02:00McDonald's: "Ze zorgen, onbewust, voor veel plezier op de werkvloer" “Zelfstandigheid is de grootste uitdaging”, vindt Wim Priem, regiomanager van McDonald's in Zeeland. Ook bedrijfsleidster Deborah de Fouw, van het filiaal in Terneuzen, ervaart dit zo. “Je hebt vaak meer tijd nodig om ze te begeleiden. Die tijd moet [...]
Restaurant Onze Kerk: “Meedenken en duidelijk zijn, daar gaat het om”
100.000 banen redactie2019-09-05T19:07:49+02:00Restaurant Onze Kerk: "Meedenken en duidelijk zijn, daar gaat het om" Dieuwke Simonis-Stellinga, eigenaresse van restaurant Onze Kerk, wordt regelmatig gevraagd naar haar verhaal over arbeidsparticipatie: “Iedereen verklaarde ons voor gek: wie begint er in een dorp in een leegstaande kerk een restaurant waar ook mensen met een afstand [...]
Lunchroom De Uitdaging: “Werken is de leerschool voor jezelf”
100.000 banen redactie2019-05-22T17:22:47+02:00Lunchroom De Uitdaging: "Werken is de leerschool voor jezelf" “Onze medewerkers weten allemaal dat ze een beperking hebben, maar ze kunnen veel meer dan dat ze zelf denken.” Marga Borghouts, bedrijfsleider van lunchroom De Uitdaging in Ulvenhout, en chef-kok Tim Lips weten dat zeker. Samen zorgen zij ervoor dat [...]
Restaurant Zwart: “Ik laat me niet beperken door mijn beperking”
100.000 banen redactie2019-05-01T22:48:36+02:00Restaurant Zwart: "Ik laat me niet beperken door mijn beperking" Die woorden van Johanny zijn meer dan waar. Johanny is blind, maar leeft het leven alsof ze ziend is. Ze rent marathons, runt haar huishouden en ze werkt als gastvrouw in Restaurant Zwart in Breda. Zij en haar collega’s [...]
Bij Bruurs Sporthotel: “Dit is een mooie kans voor ons allemaal”
100.000 banen redactie2019-02-13T13:09:03+02:00Bij Bruurs Sporthotel: "Dit is een mooie kans voor ons allemaal" Margot Maryniak, eigenaar van Bij Bruurs Sporthotel zou het zo weer doen: iemand aannemen met een beperking. “Het raakt me iedere dag zoals deze medewerkster zich inzet.” Margot en collega Robin zijn met z’n tweeën het aanspreekpunt voor [...]
MFC Doelum: “We zijn er voor en door de gemeenschap”
100.000 banen redactie2019-01-30T16:33:12+02:00MFC Doelum: "We zijn er voor en door de gemeenschap" Het gloednieuwe sport- en cultuurcomplex MFC Doelum in Renkum biedt verschillende sportfaciliteiten, een multifunctionele theaterzaal, kantoorruimtes en, als kloppend hart, een horecagelegenheid. “Mensen van verenigingen, organisaties en inwoners van Renkum kunnen elkaar hier ontmoeten,” zegt Astrid de Bondt, uitbaatster [...]
Restaurant Frans op den Bult: “Het is ook een kwestie van gunnen”
100.000 banen redactie2018-12-06T12:55:06+02:00Restaurant Frans op den Bult: “Het is ook een kwestie van gunnen” Hotel-restaurant en cateringbedrijf Frans op den Bult wordt al in de zesde generatie van de familie gerund door Irma Hellegers en haar man Wim, die in de zaak is geboren. Op dit moment leidt ze het bedrijf [...]
Gamko laat zien dat sociaal ondernemen heel praktisch kan zijn
100.000 banen redactie2018-07-12T09:27:33+02:00Wie een hapje of drankje besteld in restaurant of café staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar geen horecabedrijf kan functioneren zonder professionele koeling. En Gamko, met fabriek in Etten Leur, is de grootste producent van drankenkoelingen in Nederland. Het maakt deel uit van een Amerikaanse multinational. In Nederland heeft het ruim 135 medewerkers.
“Ze vinden het werk fantastisch”
100.000 banen redactie2018-06-28T09:01:21+02:00De Waarbeek is een klein familiepretpark bij het Twentse Hengelo. De ongeveer veertig attracties hebben een nostalgisch tintje. Het park heeft naar volle tevredenheid een aantal Wajongers in dienst. Eigenaar Arijan van Bavel vertelt over zijn ervaringen met deze doelgroep van de Banenafspraak.