Wajongers verhogen productie van Geodis Logistics2017-01-27T12:16:55+02:00

Project Description

Wajongers verhogen productie Geodis Logistics

“De productiviteit en de sfeer op de werkvloer zijn verhoogd sinds wij besloten mensen met een arbeidsbeperking kansen te geven in ons bedrijf,” zegt sitemanager Sjors van Enckevort. Nu bestaat 10-15% van de warehousecampus in Venlo uit Wajongers.

Structuur en duidelijkheid voorop

Sociaal ondernemerschap staat bij Geodis hoog op de agenda. Dat draagvlak en de investering in jobcoaching bleken cruciaal. Sitemanager Sjors van Enckevort:  “Vier jaar geleden nam ik het initiatief om Wajongers aan te nemen. De bereidheid om de nieuwe collega’s als gelijken te accepteren bleek groot. We namen ruim de tijd voor een goede organisatie en afstemming met Forta4u. Dat is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt. Leidinggevenden kregen een training tot praktijkbegeleider en ruimte in hun agenda voor het aansturen. Daarnaast bleken vooral structuur en duidelijkheid belangrijk. Nu is de inwerktijd van nieuwe Wajongers steeds korter, de kinderziektes zijn uit het proces.”

Gewoon werken

Hoewel loonkostenvoordeel niet een vooropgezet doel was, mocht het traject vanwege kleine marges ook niet meer kosten. “Het mooie is dat er zelfs een meetbaar voordeel is, het ondersteunende werk van Wajongers verhoogt de productiviteit. Als zij pallets uitpakken kunnen orderpickers met minder onderbrekingen werken. Maar het belangrijkste vind ik dat Wajongers een kans krijgen om te werken en zich al doende te ontwikkelen,” zegt Van Enckevort. Zoals Mellanie Hoepe (25) die na coaching op de werkvloer een goede kracht is voor Geodis. “Als ik privé ergens mee zit heb ik een negatieve uitstraling en werk ik minder hard. Dat had ik nooit in de gaten en ik heb geleerd daar beter mee om te gaan. Wat ik over vijf jaar doe? Gewoon, werken!”

Lees het uitgebreide verhaal in het boek ‘Honderdduizend banen’.

Productie: Bettina Zevenbergen (beeld) en Anneke Nunn (tekst)

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok