Timing Uitzendbureau: “Een goede match betekent een stapje omhoog”2019-04-24T17:28:57+02:00

Project Description

Timing Uitzendbureau: “Een goede match betekent een stapje omhoog”

Bevlogen met de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dat is Lisa ‘s-Gravendijk van Timing Uitzendbureau zeker. “Het geeft me veel energie als ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan matchen met een leuke baan.” Lisa is hier op haar plek: “We creëren op veel verschillende manieren kansen. Van de ene kant door hen in te zetten bij onze opdrachtgevers maar we kijken ook naar de toekomst, zoals statushouders gemakkelijker laten inburgeren.”

Proefplaatsing

“Onze insteek is altijd om de stap naar betaald werk zo klein mogelijk te maken. Daarom is een proefplaatsing een goed instrument. Soms is dat een week, maar dat kan ook een maand of langer zijn. Zo went iemand in hun eigen tempo aan het ritme van een baan. Zodra het van beide kanten bevalt, dan plaatsen we deze man of vrouw.” Voor Lisa is dat altijd een mooi moment. “Ik heb iemand geholpen om een stapje te klimmen op de maatschappelijke ladder.”

Vieren

Het is voor haar een unique selling point dat Timing bij een aantal grote bedrijven de in house partner is. “We zitten dichtbij de mensen en we horen direct of er iets speelt. Maar we vieren ook meteen de successen.” Zoals bij Bleckmann in Bergen op Zoom: Harold begon als inpakker, kreeg kansen, volgde een opleiding en nu is hij in dienst met een heftruckdiploma.

Problemen

Ze ervaart ook de minder mooie kanten, met onder andere lastige gesprekken over de loonwaardebepaling. “De eerste salarissen die mensen verdienen zijn voorschotten. Pas na drie maanden ligt er een besluit over de hoogte van loonwaardebepaling, uitkering en salaris.” Sinds kort is Lisa ook jobcoach en krijgt ze nog meer te maken met problemen die buiten haar werkterrein liggen. “Zo vertelde een uitzendkracht dat hij mogelijk zijn huis werd uitgezet. Iemand anders belde dat hij zonder vervoer zit.” Lisa trekt zich deze verhalen aan. “Ik help waar ik kan. Want als deze mensen niet op het werk verschijnen, dan hebben ze een veel groter probleem.”

Vooruitstreven project

Ze is ook betrokken bij een mooi project dat vanuit Timing is opgezet: “Vanaf februari 2019 start een pilot bij Bleckmann, waar statushouders hun inburgeringscursus kunnen volgen. De statushouder wordt vier dagen ingeroosterd en praat ondertussen de hele dag Nederlands op de werkvloer. Zo hebben we een win-win situatie: sneller inburgeren en tegelijkertijd beschikbaar zijn voor de opdrachtgever.” Lisa kijkt er nu al naar uit: “Het is een grote uitdaging om deze mensen aan het werk te krijgen en te houden. Iedere statushouder en ook iedere participant heeft een verhaal. Als wij hen helpen met een baan en met een praktische inburgeringscursus, dan wordt het verhaal alleen maar mooier.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok