Schoonmaakbedrijf Perfekt: “Schoonmaak is een kansberoep”2019-05-09T11:41:26+02:00

Project Description

Schoonmaakbedrijf Perfekt: “Schoonmaak is een kansberoep”

Judith Evers, hoofdadministratie bij Schoonmaakbedrijf Perfekt in Oosterhout beaamt dat meteen: “Schoonmaakwerk doen heeft vaak niet direct iemands voorkeur, maar hier liggen mooie carrièrekansen voor de mensen die wel graag willen.” Perfekt zorgt daarom op verschillende manieren ervoor dat de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag zijn én blijven.

Instromen

De schoonmaakbranche maakt het gemakkelijk om deze mensen te laten instromen. Judith: “We hebben steeds mensen nodig en vrijwel altijd is er spoed bij. Bovendien hebben we als werkgever een sociale functie: we geven zoveel mogelijk mensen een kans. Dat is een reden dat dat wij gemakkelijk door cv’s heen kijken. Voor ons telt of iemand past bij ons bedrijf.” Hoewel het in deze tijd wat tegenzit om nieuwe medewerkers te vinden, blijft Perfekt gebruik maken van allerlei kanalen: “Ons netwerk is groot: gemeente, banenmarkten, scholen en GO!”

Goed gevoel

Perfekt heeft goede ervaringen met GO! “Natuurlijk starten we met een proefplaatsing zodat we een gevoel bij elkaar krijgen. In het begin zal de jobcoach er wat vaker zijn. Maar zodra het vertrouwen en zelfvertrouwen er is, dan zetten we alles op alles om iemand binnen te houden.” Zo kun je leuke branche-opleidingen doen of specifieke cursussen volgen.

Verbetering

Ook op banenmarkten vindt Perfekt mensen. Wat Perfekt graag verbetert zou willen zien, is het komen opdagen op een sollicitatiegesprek. Judith verbaast zich daar over: “De gemeente initieert samen met ons, het gesprek en dan komt die kandidaat niet. Dat vinden wij onbegrijpelijk.” Daarin zou de houding van de gemeente anders kunnen: “Soms lijkt het hebben van een afspraak wel erg vrijblijvend. Maak het sollicitatiegesprek belangrijk: uiteindelijk krijgt iemand de kans om weer aan de slag te gaan.”

Uitval voorkomen

Andersom komt ook voor: “We willen voorkomen dat mensen op afstand raken van de arbeidsmarkt. Zo helpen we medewerkers die bijvoorbeeld moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, of erger: ze kampen met een loonbeslag.” Ze weet dat er schaamte is om hierover te praten. “Maar wij helpen zoveel mogelijk want we weten dat je dan op alle fronten aan je toekomst werkt: geld verdienen, uit de schulden komen en beter worden in wat je doet. Dat is voor iedereen fijn.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok