Schoonmaakbedrijf Klien: “Energie van positieve resultaten”2018-11-08T11:27:57+02:00

Project Description

Schoonmaakbedrijf Klien: “Energie van positieve resultaten”

Raymond Kouwenberg vindt het fijn om mensen te helpen. Dat is de constante in zijn leven. Het was de reden dat hij als student al bijlessen gaf en later een studie- en huiswerkbegeleiding oprichtte voor middelbare scholieren, die moeilijk konden leren en thuis niet de gelegenheid hadden te studeren. “Vaak was net dat laatste duwtje nodig om niet te blijven zitten of van school af te moeten.”

Helpen waar mogelijk

Om mensen te helpen nam hij ook schoonmaakbedrijf Klien – waar hij ooit als student begon – over en biedt hij daar volop werk aan mensen met een arbeidsbeperking. KLIEN uit Breda heeft 78 medewerkers in dienst. Het biedt schoonmaakdiensten aan particulieren, kantoren en VvE’s. De mensen die voor Klien komen werken, hebben vaak een afstand tot de arbeidsmarkt. “Ik ga mensen niet over één kam scheren. Maar als je eerlijk bent, dan heb je het vaak over mensen aan de onderkant van de samenleving. Mensen, die in moeilijke buurten wonen, een moeilijke jeugd hebben gehad en met enige regelmaat ook een lastige thuissituaties hebben.”

Waar hij kan, probeert Kouwenberg te helpen. Enerzijds natuurlijk door als werkgever structuur te bieden, anderzijds door incidenteel problemen op te lossen. Daarnaast probeert hij zijn mensen ook te helpen hun leven op te bouwen. “We werken aan interne opleiding om mensen bewust te maken van hun levensstijl. Schoonmaken is een fysiek beroep, dus is het is van belang dat mensen zichzelf goed verzorgen. Daar willen we ze bij helpen.”

Supercollega’s

Drie medewerkers van Klien vallen officieel onder de participatiedoelgroep. Een van de glazenwassers kwam binnen via de sociale werkplaats. “Daar was hij al goed opgeleid en bij ons heeft hij zich verder ontwikkeld. Een geweldige kracht. Kantoor- en papierwerk is niet zijn sterke kant. Daar moeten wij dus rekening mee houden, maar dat is goed te doen.” Andere collega’s met andere beperkingen, vragen een ander soort begeleiding. “Onze schoonmaker met ADHD is nogal druk en kan nogal onvoorzichtig uit de hoek komen. Die hebben we gekoppeld aan een collega die er goed mee om kan gaan en de klanten weten ervan. Ook geen probleem.”

De laatste, een medewerker met autisme, werkt op kantoor. “Bij hem hoef ik echt nooit te twijfelen of de cijfers kloppen en wanneer ik ze krijg. Die ontvang ik altijd op het vast afgesproken dag en tijdstip. Dat zijn supercollega’s hoor. En ik ben niet de enige die er zo overdenkt. De andere medewerkers moeten er wel achter staan. Anders lukt het niet.”

Samen doen

Kouwenberg vond het niet moeilijk om de overige collega’s te motiveren de medewerkers met een beperking te accepteren en te ondersteunen. “Dat past toch een beetje bij de cultuur van Klien. Ik wil hier geen mensen op kantoor, die niet zelf in de schoonmaak hebben gewerkt. Door het hele bedrijf heen, moet je weten hoe het is om een kantoor of een huis schoon te maken. We doen het hier echt samen. ”

Als ondernemer wil Kouwenberg midden in de samenleving staan en een steentje bij te dragen. Daarom vindt hij het ook zo belangrijk dat mensen met verschillende achtergronden bij Klien aan de slag kunnen gaan. “Ik haal energie uit positieve resultaten. Als mensen een kans krijgen en die vervolgens ook pakken, vind ik dat heel positief! Natuurlijk lukt het ook weleens niet of valt een samenwerking tegen waar je veel van had verwacht. Iedereen krijgt tegenslagen te verwerken in het leven. De vraag is: hoe ga je er mee om? Leer je ervan of ga je bij de pakken neerzitten? Die mentaliteit probeer ik ook aan onze medewerkers door te geven. En daarom blijf ik ook kansen bieden aan mensen. Daar krijg ik uiteindelijk de meeste energie van.”

Enorme slag slaan

Kouwenberg denkt dat de overheid meer zou moeten doen om inclusieve werkgevers te ondersteunen. Vooral als het onverhoopt een keertje misgaat. “Ik kan daar meerdere verhalen over vertellen. Iemand die na een proefplaatsing niet aanmerking kwam voor een contract, begon ons bedrijf zwart te maken op internet. Juist op dat moment verwacht je ondersteuning van het UWV. Helaas kwam die niet. Daar moet ik wel bij zeggen dat we verder een hele goede samenwerking met diverse mensen bij het UWV hebben.” De overheid mag volgens Kouwenberg veel vragen van werkgevers, bijvoorbeeld om mensen met een beperking de kans te bieden.

“Werkgevers zijn vaak nog huiverig. Maar ik vertel ze altijd dat het maatschappelijk en economisch zinvol is. Je kunt prima ondernemen met mensen uit de participatiedoelgroep in je bedrijf. Volgens mij is er vooral heel veel winst te halen bij de kleinere bedrijven op de bedrijventerreinen. Dat zijn onze klanten, dus die ken ik goed. Die bedrijven zijn niet bezig met de participatiewet. Die zijn bezig met ondernemen en de dagelijkse hectiek. Maar als al die kleine bedrijfjes iemand met een beperking de kans zouden bieden, zouden we een enorme slag slaan.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok