Saver: “Als werkgever moeten we echte banen realiseren”2019-07-25T12:35:31+02:00

Project Description

Saver: “Als werkgever moeten we echte banen realiseren”

Saver

Als directeur van Saver NV én winnaar van de Groene Pluim 2016 staat bij Wil van Leijsen het MVO-gedachtegoed op het netvlies gebrand. Met veel aandacht voor het zorgen voor fatsoenlijke banen en economische groei. Wil: “Zoveel mogelijk mensen aan het werk, dat is het streven. Maar ik weet dat er mensen zijn die achterblijven in de snelheid van deze samenleving. Daar zijn verschillende redenen voor. Daarom het is belangrijk dat deze groep in de picture blijft bij bijvoorbeeld gemeenten en dat ze werken in een beschutte werkomgeving.”

Op weg naar een echte baan

Nu hebben we te maken met een overheid die op allerlei manieren probeert mensen aan de slag te krijgen. Wil: “Omdat Saver een overheids-nv is en we diensten uitvoeren voor gemeenten en het bedrijfsleven, is het logisch dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen.” Veel van deze mensen kunnen met een extra zetje verder komen. “Daarom moeten we als werkgever, via instroom, doorstroom en uitstroom deze mensen aan echte banen helpen. Dan spreken we de mensen aan op eigen kunnen en we helpen ze aan een stijging van hun persoonlijke welzijn en welvaart. Het is natuurlijk mooi als meer werkgevers zelf echte banen realiseren die geschikt zijn voor de betreffende doelgroep. Dat levert mooie succesverhalen op, zeker als de match er is tussen willen en kunnen.”

De juiste persoon op de juiste plaats

“Bij Saver wordt zoveel mogelijk gekeken naar wat kan en wat niet kan. Zo is niet iedereen geschikt om achter de vuilniswagen te lopen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn prima in te zetten bij het schoonhouden van de gebouwen, in de kantine, bij sorteerwerkzaamheden en in de groenvoorziening op de terreinen van Saver. We werken nauw samen met de WVS (sociale werkvoorziening).”

Dit gebeurt ook bij Stichting De Kringloper. “Saver is bestuurder en onze adjunct-directeur is daar directeur. We werken met vaste krachten, mensen van de WVS en uit de gemeentelijke kaartenbak samen, om goederen weer een tweede leven te geven. Ook hier gaat het om het vinden van de juiste mix: wie doet wat. En dat zijn echte banen.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok