“Ruimte geven aan de mensen dat is het belangrijkste wat ik kan doen”2018-10-11T12:35:23+02:00

Project Description

“Ruimte geven aan de mensen dat is het belangrijkste wat ik kan doen”

Pim de Jager is enthousiast. De vestigingsmanager Kunstijsbaan Breda, zwembad Wolfslaar en Racketcentrum Breda is duidelijk blij met zijn twee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: alleskunners die overal inzetbaar zijn.

Punctueel

“Soms sta ik echt te kijken van wat ze doen. Zo verzorgen zij punctueel de legionellacontroles, ze houden alles netjes bij, kennen een groot aantal klanten en kunnen nieuwe medewerkers zoals ik (lacht) heel goed wegwijs maken op de locaties.” Pim kent Jeroen en Marco dan ook als betrouwbare medewerkers. “Het mooie is dat ze zo’n plezier hebben in het werk dat ze nauwelijks ziek zijn.”

Een van de zaken waarmee Pim rekening houdt is het schakelen tussen de locaties: “Het werk bij het openluchtzwembad vraagt veel van ze. Vanaf mei tot en met september, en zeker op mooie zomerdagen, ontvangen we per dag soms wel 3000 bezoekers. Het is voor het hele team dan fijn dat er ervaren medewerkers zijn die de badgasten op een positieve manier met van alles helpen. En als dan in oktober de ijsbaan weer opengaat, dan nemen ze eerst een maand vakantie om weer op te laden.”

Allemaal mens

Pim wil graag de mensen de ruimte geven: “We proberen het voor iedereen zo goed mogelijk te doen. Met vakanties, in de planning en in de werkzaamheden. En dan maakt het niet zoveel uit of je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt of niet. Je bent allemaal mens.”

Optisport, de parapluorganisatie van de kunstijsbaan, het zwembad en het Racketcentrum, is zich erg bewust van de MVO-doelen van VNO-NCW in de regio Brabant-Zeeland. Ze zet zich in voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt.

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok