Hofkens HIG: “Deze mensen zijn onmisbaar voor ons”2019-10-23T23:12:57+02:00

Project Description

Hofkens HIG: “Deze mensen zijn onmisbaar voor ons”

Teamleider Paula Donders en Mark Hofkens, operationeel directeur, van Hofkens HIG in Oosterhout zijn unaniem: “We hebben drie medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn onmisbaar in onze schoonmaakprocessen.”

Onmisbaar

“Zoals Ingrid. Ze zorgt ervoor dat de medewerkers die calamiteiten oplossen nooit mispakken op hun spullen. Ze is daar zo nauwkeurig in. De speciale overalls en spuitpakken liggen er altijd spic en span bij. Onze medewerkers kunnen erop vertrouwen dat hun spullen in orde zijn en dat ze dus veilig kunnen werken, hoe hoog de druk ook is. Dat geeft hun de ruimte om te focussen op de klus die ze te wachten staat. ”

Onderlinge verbondenheid

En dat vertrouwen in elkaar is precies waar het om gaat bij Hofkens HIG. Mark vertelt: “Het hoort bij onze kijk op de business. We zitten in een branche waar we gemakkelijk kansen kunnen creëren voor mensen die lastig aan werk komen. Zo hebben we bijvoorbeeld ook statushouders in dienst. Als ze maar een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.” Paula vult aan: “Maar ze moeten ook in het team passen. Want ze trekken als koppel of als ploeg samen op. De onderlinge verbondenheid is groot.”

Hofkens HIG wil meer doen voor deze groep mensen. Ze zijn daarom een samenwerking aangegaan met een nieuwe partij. Paula: “We willen graag helpen door het aanbieden van productiewerk, stageplekken, proefplaatsingen en gesubsidieerde arbeid.” Mark glimlacht: “Het ultieme doel is een baan met een passend salaris.”

Lol hebben

Wat ook speelt in deze tijd is het MVO-aspect. Mark: “De eerste stappen op de Prestatieladder Socialer Ondernemen zijn gezet. Onze klanten vragen ernaar en in aanbestedingen moet je aantonen dat je hiermee bezig bent.” Maar wat voor Hofkens HIG nog belangrijker is: “De lol die ze hebben in het werk. Ze hebben tot nu toe nog geen dag verzuimd. En attent dat ze zijn: ze vragen altijd even oprecht hoe het met je gaat. Daar kunnen we soms veel van leren.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok