“Iedereen verdient een kans”2017-01-27T12:16:52+02:00

Project Description

 “Iedereen verdient een kans”

In juni 2015 zijn Marcel Weber van Het Kook College Wijchen en Paul Rozestraten van reclamebureau Tarsus begonnen met het project Happy Dish. Acht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verzorgen gezonde lunches voor bedrijven in de omgeving van Wijchen. Na een half jaar stromen ze uit naar een betaalde baan.

“Tijdens het half jaar bij Happy Dish krijgen de deelnemers de tijd om te wennen aan het werkritme. Het is meer dan alleen broodjes smeren, wat je vaak ziet bij dagbesteding.  De administratie moet worden gedaan, bestellingen opgenomen en de inkoop geregeld.” Ook coaching is erg belangrijk. “We helpen onze deelnemers bij het solliciteren en netwerken. Vaak komen ze terecht bij ondernemers uit ons netwerk en houden we contact.”

Een taak

Marcel ziet het als zijn taak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. “Ik zie het niet zozeer als een meerwaarde, maar juist als een taak om ze te helpen bij het realiseren van hun droom. Dat is wezenlijk anders dan ze in te zetten als goedkope arbeidskrachten.” Daarmee bedoelt hij de subsidies die werkgevers krijgen voor arbeidsgehandicapten. “Wij bieden ze juist een kans om zich te ontwikkelen en hun dromen waar te maken.”

Regelgeving

Om aan deelnemers voor Happy Dish te komen werken Marcel en Paul samen met de gemeente Wijchen en Werkplein. Deze ondersteunen vooral mensen uit het doelgroepregister. “Ik wil iedereen een kans bieden, dus ook mensen die niet in het doelgroepregister staan, kunnen bij ons terecht.” Marcel zoekt nu ook contact met andere organisaties. “Ik heb nu contact met een instelling voor blinde en slechtziende mensen. Ik hoop de jongeren die daar verblijven te kunnen helpen bij het vinden van werk.” Wel lopen Marcel en Paul op tegen de regelgeving. “We hebben te veel met regelgeving te maken en dat leidt af van het ondernemen en coachen en dus het waarmaken van de dromen.”

Motivatie en geen hokjes

“Mensen met een beperking in dienst nemen moet je alleen doen als je het met de juiste motivatie doet. Ik wil iedereen in de maatschappij een kans bieden. Dus juist om die reden zou je dat moeten doen. Ik vind dat je niet in hokjes moet denken.” Juist daarom biedt Marcel ook mensen met een burn-out, die niet in het doelgroepregister staan, een plek aan bij Happy Dish.

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok