De Kroes: “Niets is beter dan ritme en regelmaat”2019-08-29T21:59:12+02:00

Project Description

De Kroes: “Niets is beter dan ritme en regelmaat”

Henri Verhagen van De Kroes BV is een man met een missie. “Ga werken, desnoods vrijwilligerswerk, maar kom uit bed en maak iets van je dag!”

Leuk leven

Bij De Kroes werken zo’n 100 mensen waarvan zes via !GO. Henri vindt het niet meer dan normaal dat ook zij werken. “Natuurlijk hebben ze een vangnetconstructie nodig en krijgen ze veel begeleiding. Maar het feit dat ze regelmaat hebben, onder de mensen zijn, collega’s hebben en dat er iets van ze wordt verwacht, maakt hun leven goed. Ze komen met een doel uit bed en hebben ’s avonds iets om over te praten.”

Workfirst

Henri maakt zich hard voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Niets is beter voor je dan ritme en regelmaat. Daar kun je je werk op aanpassen.” Gemakkelijker gezegd dan gedaan? “Hoe langer je eruit bent, hoe moeilijker het wordt de weg terug te vinden naar de arbeidsmarkt.” Daarom is hij erg spreken over Workfirst-projecten.

Zo werkt bij De Kroes een collega die zijn leven niet goed op de rit kreeg. “Zo’n acht jaar geleden kwam hij binnen. Samen met de jobcoach en onze begeleider is hij aan de slag gegaan. In het begin was het al lastig om op tijd te komen. Maar dankzij de aandacht voor zijn situatie en het inzicht hoe leuk werken is, werkt hij nu voltijd..”

Aanstekelijk

Het werken met deze mensen blijkt aanstekelijk: “De directeur van onze vestiging in Frankrijk is erg enthousiast. Hij bekijkt hoe hij deze aanpak kan doorzetten binnen dat bedrijf.” Henri ziet zijn missie steeds succesvoller worden. “In Weert hebben we ruim 15 fte’s aan het werk via de sociale werkplaatsen. Zo helpen we mensen aan een zinvolle dagbesteding.” Henri besluit: “Collega’s hebben is het grootste goed.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok