De Groot Lastechniek: “Vind het onbekende stukje”2019-09-20T06:12:25+02:00

Project Description

De Groot Lastechniek: “Vind het onbekende stukje”

Het hart van Wim de Groot, de oprichter van De Groot Technisch Uitzendbureau, ligt bij mensen die van jongs af aan weinig kansen hebben gekregen. “Om van de reservebank af te komen, moet je het ontbrekende stukje van de puzzel vinden.” Vaak begint dat met het afmaken van een opleiding.

Diploma

Ex-verslaafden, oud-gedetineerden, Wajongers, jongeren met schulden en nieuwe Nederlanders: bij deze mensen ontbreekt het dikwijls aan een opleiding en een diploma. “Toen ik vroeger lesgaf aan de Bedrijfsschool in Breda zag ik ze al: jongeren die onder de maat presteerden. Ik vroeg me af welke kansen ze zouden krijgen als ze van school werden gestuurd.” Het beeld van de reservebank met verkeerde vrienden eromheen liet hem niet los.

Tekortkomingen

“Door de jaren heen ben ik gaan inzien dat iedereen kansen moet krijgen. En dat iedereen weleens iets tekort komt.” Honderd procent is voor niemand haalbaar, maar 60 tot 80 procent wel.

“Daarom ben ik opleidingen gaan geven voor onder andere deze doelgroep. Je geeft iemand een kans en daarmee een toekomst. Want na het diploma wil iedereen toch het liefst huisje-boompje-beestje.”

Gelukkig zijn

De afstand tot de arbeidsmarkt die deze groep heeft is kleiner te maken. Daar is Wim van overtuigd. “Als ze de stap zetten om naar ons te komen, dan hebben we al iets gewonnen. We beginnen met het maken van een ‘paspoort’, zie dat als de blauwdruk van hun leven. Dan gaan we kijken naar de competenties. Als ze gefocust zijn om aan een opleiding te beginnen of weer aan het werk te gaan, dan helpen wij.” Vaak via zijn uitzendbureau. “Zo hou ik ze nog een beetje in de gaten. Helemaal loslaten kan ik pas als ik zeker weet dat ze gelukkig zijn.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok