Audax Holding: “Het is maar goed dat we niet afhankelijk zijn van procedures”2019-06-12T23:42:48+02:00

Project Description

Audax Holding: “Het is maar goed dat we niet afhankelijk zijn van procedures”

Michiel van Antwerpen en Renate Wouterse van Audax Logistiek B.V. zijn erg positief over de inzet van kandidaten en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar kritisch over de tijdrovende aanpak van instanties die zich met deze doelgroep bezighouden. “De deskundigheid laat soms te wensen over.”

Geduld

“Gelukkig hebben wij een goede samenwerking gevonden met onze in house partner Tempo Team. De planning en administratie gebeurt in samenwerking met hen. We zien dat de doelgroep zich ondanks hun beperkingen enorm inzet en alles doet wat nodig is. Daarentegen: als werkgever moeten we ons best doen om ons geduld te bewaren. Je wilt niet weten hoeveel instanties hier zijn geweest om te praten over deze groep werknemers. Dan denken we dus op het netvlies te staan, maar als er een inloopavond is vanuit de gemeente voor statushouders, dan moeten we onszelf uitnodigen. Aan de andere kant zien we dat er nu verbetering komt. MVO staat bij iedereen op de kaart!”

Goed werk

Ondanks de kritische noot, gaat Audax door met zorgen voor goed werkgeverschap. Renate: “Het is onze opdracht hen een plek te geven in de organisatie.” Daarvoor is een speciale afdeling binnen de logistieke organisatie opgezet.

Arnold Voogt is Teammanager en hij vertelt: “Bij het opstarten van de afdeling VAS (Value Added Service) hebben we gekeken hoe we als grote werkgever in de regio het sociale aspect van ons bedrijf veel meer kunnen benutten. En ook hoe we ervoor zorgen dat we werk bieden zonder dat de doelgroep nog een stempel krijgt.” Alleen al het nadenken hierover bracht de nodige dynamiek. “We hebben leuk werk dat deze medewerkers in eigen tempo kunnen doen.” Renate vult aan: “Het is fijn om te zien dat deze mensen zich thuis voelen. Daardoor is het bijna logisch dat we meer mensen een kans geven. Zoals statushouders. De eersten zijn gestart, en dat is snel gegaan. Het is dan maar goed dat we niet afhankelijk zijn van allerlei procedures.”

Buddy

Daarom een welgemeend advies richting de instanties: misschien dat een buddy een idee is. Iemand die kan inschatten wat er precies speelt, hoe de wetgeving werkt en hoe bedrijven zich daaraan kunnen confirmeren. “Dat zou een hoop tijd schelen en dan houd je de energie erin bij de bedrijven die het waarmaken.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok