Albron: “Veiligheid, structuur en taken die bij ze passen”2020-01-30T13:47:40+02:00

Project Description

Albron: “Veiligheid, structuur en taken die bij ze passen”

“Horeca is elke dag opnieuw scherp zijn”, zegt Rob Snel. Hij is Food Operations Manager van Albron, Nederlands grootste onafhankelijke cateraar. Rob is verantwoordelijk voor de horeca en supermarkt op Center Parcs Port Zélande. Nu klinkt ‘elke dag scherp zijn’ niet direct als een geschikte job voor iedere medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe ervaart Rob dat?

Zoeken

“Het klopt dat niet iedere medewerker geschikt is om aan de voorkant, in de bediening, mee te lopen. Maar we hebben nog veel meer taken. Wanneer een medewerker bij ons in dienst komt, starten we een inwerktraject waarbij ze alle werkzaamheden leren. We beginnen met eenvoudige taken en gaan iedere keer een stapje verder. Van de spoelkeuken naar de bar bijvoorbeeld en van de bar naar de bediening. Zo zoek je de taak die het beste bij ze past.”

Veiligheid en structuur

Rob ziet sommige medewerkers boven zichzelf uitstijgen. “En zeker bij een complimentje gaan ze sky high. Natuurlijk blijven ze wel hun beperkingen houden. Vooraf bespreken we met de begeleider, leidinggevende en medewerker waar we rekening mee moeten houden. Uiteindelijk zijn vaak veiligheid en structuur belangrijk voor ze. Het grappige is dat deze medewerkers er juist voor zorgen dat ook wij zelf gestructureerder gaan werken.”

Twee redenen

Albron heeft nu bij Port Zélande vier medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. “De reden waarom we voor hen hebben gekozen, is tweeledig. Punt één: we hebben altijd mensen nodig en die zijn niet makkelijk te vinden. We zitten afgelegen en zijn lastig te bereiken met openbaar vervoer. De tweede en minstens even belangrijke reden, is dat we vinden dat je als werkgever je maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen.”

Probleemloos

Rob is blij dat hij hier een steentje aan bij kan dragen. “Het is mooi om iets voor een ander te kunnen betekenen. En hier kan ik mensen, waarvoor het lastiger is om aan werk te komen, een leuke werkplek aanbieden. Hier hebben ze structuur en zijn ze onderdeel van een team. Dat betekent veel voor ze. Als gevolg zijn het heel loyale, gemotiveerde medewerkers, bijna nooit ziek. Je hoort wel eens dat het veel gedoe geeft, maar dat is in ons geval helemaal niet zo. Ik ervaar het als probleemloze medewerkers. Ja, ze dwingen je om na te denken over passend werk, maar dat is een leuke uitdaging. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok