Voor Ton de Groot is het een vanzelfsprekendheid dat hij mensen in dienst heeft met een beperking. Gewoon omdat hij vindt dat je als bedrijf ook een sociale verplichting hebt.

“Sommige mensen hebben pech in hun leven. Als ze van goede wil zijn, horen ze er wel gewoon bij. Zo simpel is dat. polyketting_koen_ton_2995Natuurlijk moet het financiële plaatje ook kloppen. Regelingen zorgen ervoor dat je als werkgever niets te veel betaalt en geen enkel risico loopt. Dus waarom zou je het niet doen?”

Polyketting’s tweede start
Het Zelhemse bedrijf Polyketting heeft een lange historie als familiebedrijf. In 1956 werd het bedrijf in Den Haag opgericht en verhuisde in 1975 naar Zelhem. Onder meer door een mislukte overname ging het bedrijf in 2011 failliet. Ton: “De R&D manager, de salesmanager en ik als financieel manager waren enorm gemotiveerd ons bedrijf op een andere manier voort te zetten.”

“Wij kochten Polyketting van de curator en met hulp van vutters en gepensioneerden werd er binnen een week weer productie gedraaid. Sindsdien focust Polyketting op vier kernactiviteiten; onderdelen en service, projecten, Intralox, en fifo tafels. Met dat laatste begeven wij ons in een echte nichemarkt. Alles wat we op dat vlak maken is klantspecifiek en innovatief. We leveren wereldwijd aan grote bedrijven zoals Unilever, Tetrapak, Wesergold, Meyn, Campina en Diageo. Sinds 2011 is ons personeelsbestand gegroeid van 15 tot 52. Dus, we doen het heel
goed met z’n allen!”

Lees het hele verhaal van Polyketting.