Podcasts

‘Open deuren voor inclusie’. Dat is het thema van de Week van de 1000 Voorbeelden, die in de laatste week van oktober op het programma staat. In de aanloop van die Week organiseren we – onder dezelfde titel – een serie podcasts over praktische onderwerpen rond de Banenafspraak. De podcasts in de aanloop van de Week van de 1000 Voorbeelden zijn ook te beluisteren via Spotify.

Aflevering 4: Gedeeld werkgeverschap

Stapelbanen, in- en uitleen, consortia, hoe kan gedeeld werkgeverschap eruit zien en met welke (juridische) hobbels moet rekening worden gehouden? Aan het woord komen:

  • Maja Borns, verzuimcoördinator en jobcoach bij schoonmaakorganisatie Novon & Bernard Nanninga, directeur van de BC-group. Zij vertellen over een pilot in Zwolle waar de hobbels rondom ‘stapelbanen’ worden onderzocht.
  • Nicolette Horn. Zij vertelt over de Werkgeverij, een Gelders initiatief van 12 zorg- en welzijnsinstellingen die de samenwerking opzoeken op het gebied van de werving, opleiding en uitwisseling van talent.
  • Armand Lahaije van AWVN. Hij belicht het concept ‘collegiale in- en uitleen’. Meer informatie hierover vindt u in deze Q&A en in dit AWVN-nieuwsbericht

Aflevering 1: Draagvlak en jobcoaching

We praten over het verkrijgen van draagvlak en nut en noodzaak van jobcoaching. Dat doen we met:

Meer informatie over de campagne is te vinden op de speciale site over Onbeperkte Denkers bij de rijksoverheid. Meer informatie over jobcoaching is te verkrijgen via brancheorganisatie Noloc

Aflevering 3: Detacheren

Wat zijn de de voordelen van detacheren als ontwikkelmethode bij het voldoen aan de Banenafspraak? Gesprek met

  • Marco de Weger. De Weger is adviseur en partner bij adviesbureau KplusV en auteur van het rapport ‘Detacheren werkt‘. Uit dit rapport komt naar voren dat detacheren positief bijdraagt aan aan de arbeidstoeleiding van mensen met een arbeidsbeperking en niet ten koste gaat van het aantal directe plaatsingen.

Lees hier meer over het rapport.

Aflevering 2: Online werving

We praten over het de voordelen en toekomstkansen van online werving. Dat doen we met:

  • Sven Romkes, People Development Consultant Diversity & Inclusion bij ABN AMRO
  • Heleen Roossien, landelijk coördinator van Perspectief op Werk
  • Emile van Nassau, HR-adviseur Gemeente Lingewaard en initiatiefnemer van Beschikb@@r

Meer informatie over de digitale banenmarkten vindt u bij Onbeperkt aan de Slag of het WSP bij u in de buurt. In deze column vindt u meer informatie over Beschikba@@r en de ontwikkelde handleidingen

By |2020-10-21T18:45:47+02:0030 september 2020|Geen categorie|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok