Platform Beschikb@@r brengt werkzoekende dichterbij

Toen ik na mijn hbo studie afgestudeerde dacht ik vrij makkelijk een baan te vinden als kersverse maatschappelijk werker. Met een diploma op zak was ik daar vrij zeker van. Ik begon met solliciteren, eerst op vacatures in de richting van maatschappelijk werk. Die richting wilde ik graag op omdat ik mensen vooruit wil helpen. Een voorbeeld zijn voor anderen, die ook net als ik een lichamelijke beperking hebben en iets van hun leven willen maken.

Ik kwam er al snel achter dat ik, ondanks een goede studie, 1-0 achter stond. Waarom? Omdat ik geen werkervaring had. Dat was de meest genoemde reden waar op ik afgewezen werd. Die tijd en ervaring kon ik niet inhalen dacht ik, maar ik kon wel vrijwilligerswerk gaan doen. Dat ben ik gaan zoeken en vond ik al vrij snel. Ik had niet verwacht dat het vinden van een betaalde baan zo lastig kon zijn. Daar hielpen mijn beperkingen en een rolstoel ook niet bij.

Na een zoektocht van ruim anderhalf jaar kwam ik uiteindelijk bij de gemeente Lingewaard te werken. Via een traineeship Wmo Consulent kreeg ik de kans om mijn droom waar te maken. En het was een droom! Ik had eindelijk bereikt waar ik jaren lang naar gestreefd had met het volgen van studies. Een volwaardige betaalde baan, met collega´s en cliënten. Ik had snel in de gaten dat ik aan de gemeente Lingewaard een goede werkgever had. Een werkgever die uitgaat van mijn kwaliteiten en niet denkt in belemmeringen. Mijn kwaliteiten, gedrevenheid, kennis en ervaring gaven de doorslag. Daar was ik blij mee omdat dit mij de kans gaf te laten zien wat ik in huis heb. Los van alle afwijzingen en moeilijkheden die ik moest overwinnen.

Inmiddels werk ik al ruim twee jaar met veel plezier bij de gemeente Lingewaard. Er is veel ruimte om te mogen leren, ontwikkelen en groeien. Ondanks de lastige start waarin ik als kersverse consulent mee te maken kreeg, voel ik me nu helemaal thuis en pas ik als volwaardig collega in een inclusieve organisatie. De kans die ik kreeg als hbo afgestudeerde om te werken met een afstand tot de arbeidsmarkt wil ik graag delen met anderen.

Toen ik begon met de zoektocht was er weinig bekend. Ik wist niet waar te beginnen en hoe ik werkgevers, recruiters en HR managers moest overtuigen om mij aan te nemen. Als hbo afgestudeerde kreeg ik weinig ondersteuning, omdat ik de wijsheid wel in pacht had om zelf een baan te vinden. Ik viel tussen wal en schip.

Vanuit mijn ervaring in de praktijk en inmiddels ook vanuit mijn werkervaring als werkconsulent. Steeds meer organisaties staan open om hun vacatures inclusief aanbieden. Ze willen kandidaten zelf werven en inclusiviteit borgen in alle lagen van de organisatie. In de praktijk blijkt dit soms lastig. Met name de hoger geschoolde kandidaten zijn lastiger te vinden. We weten dat ze er zijn, maar vraag en aanbod komt moeizaam bij elkaar.

Dat werpt de vraag op: hoe kunnen kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt zich vindbaar maken voor werkgevers? De gemeente Lingewaard heeft daar een methodiek voor ontwikkeld: Door gebruik te maken van de term beschikb@@r op je LinkedIn profiel. Waarbij de dubbele apenstaart staat voor @fstand tot de @rbeidsmarkt).

Toen Emile vroeg mij of ik ambassadeur wilde worden, hoefde ik daar niet lang over na te denken! Graag deel ik mijn ervaringen met anderen om bij te dragen aan draagvlak en kansen voor andere mensen. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje in de LinkedIn groep Beschikb@@r en lees de handleidingen.

_________

Gemeente Lingewaard Artikel ondernemersvakblad

Joyce de Kleijn is werkconsulent bij de gemeente Lingewaard. Emile van Nassau is HR adviseur bij diezelfde gemeente. Hij is de initiatiefnemer van Beschikb@@r, een LinkedIn platform van en voor iedereen gericht op inclusie. Iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaart kan zich hier bij aansluiten! Voorbeelden zijn: carrièreswitchers, werklozen, mensen met een arbeidsbeperking, statushouders etc. Vraag en aanbod wordt hier samengebracht en er kan kennis gedeeld worden tussen professionals. Het doel is om bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt.

In de LinkedIn-groep worden twee handleidingen kosteloos aangeboden door de gemeente Lingewaard. Een handleiding is ontwikkeld voor HR professionals en recruiters om inclusief te kunnen werven met LinkedIn. De andere is gericht op inclusief profileren met LinkedIn voor kandidaten, jobcoaches en loopbaanprofessionals.

 

By |2020-09-11T10:47:06+02:0011 september 2020|Columns, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok