Vraag van de week: Om het beste uit mensen te halen, lijkt het nadenken over een loopbaan ook belangrijk. In hoeverre is daar aandacht voor in de praktijk?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Tijdens onze bijeenkomst is deze vraag al beantwoord door sociaal ondernemer Renzo Deurloo. Hij noemde het een ‘no-brainer’ dat er ruimte moet zijn voor persoonlijke ontwikkeling en gaf tegelijkertijd aan dat er ook medewerkers zijn die tevreden zijn in hun rol en deze graag willen behouden. Ook dat moest in zijn optiek tot de mogelijkheden behoren.

Wilt u de hele discussie terugkijken? Klik dan hier!

By |2020-08-12T13:42:50+02:0012 augustus 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok