MEE West-Brabant: “Niet overvragen, maar zeker ook niet ondervragen”

MEE is bekend als organisatie voor begeleiding van mensen met een beperking. Met het werk voor de Participatiewet gaat MEE een stapje verder: in een pilot worden vier mensen opgeleid voor een baan in de salessupport. “Dit is een mooie kans om als organisatie serieus aan de slag te zijn met je PSO-ladder en kandidaten ruimte te bieden dit uit te voeren .”

Eerlijke kans
Kathy Arends is manager arbeidsparticipatie. Onder haar hoede zijn deze vier mensen geselecteerd. “We hebben onder een grote groep werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt de vacature opengesteld. Bij de selectie was de motivatie doorslaggevend. We willen per persoon maatwerk leveren, dus we moeten een goed beeld hebben van wat iemand kan en wil bereiken. Zodat we hen niet overvragen, maar ook zeker niet ondervragen. De kans op uitval blijft zo klein mogelijk.”

De pilot duurt zeven maanden. In die tijd leren de vier talenten hoe zij de diensten van MEE West-Brabant onder de aandacht brengen bij bedrijven die arbeidsparticipatie op hun agenda hebben staan. “De pilot is meteen een onderzoek in branches waar veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken of kunnen gaan werken.

Samenwerking
Dat kunnen de vier natuurlijk niet van de ene op de andere dag. “Mensen bellen en afspraken maken, dat vraagt al om een specifieke aanpak. Klantcontact staat hierin centraal. Het opleidingsbedrijf Rensson begeleidt hen hierin. Zo leren ze hoe ze mensen te woord staan en hoe ze het klantcontactsysteem in moeten vullen. Daarnaast is het van belang dat ze samenwerken met collega’s. Klinkt logisch, maar voor mensen met een beperking, die soms langdurig afwezig zijn geweest, is het weleens lastig.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-10-03T10:47:30+02:003 oktober 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok