Lindhout schilderwerken: “Niemand vraagt om een afstand tot de arbeidsmarkt”

Lindhout Schilder- Vastgoedonderhoud kan terugkijken op een 125-jarige geschiedenis. Het bedrijf uit Bergen op Zoom beschikt over meerdere nevenlocaties en heeft het gehele zuidwesten van Nederland als werkgebied. Van de 75 vaste medewerkers komen er twee uit de participatiedoelgroep. Ook zijn er statushouders en stagiairs van praktijkscholen actief.

Bij Lindhout Schilder- Vastgoedonderhoud is Jeroen Weerdenburg onder andere verantwoordelijk voor de personeelszaken. “We zijn een echt familiebedrijf. De sfeer is goed en de medewerkerstevredenheid is hoog. We kennen ook hele lange dienstverbanden, sommige medewerkers werken al bijna vijftig jaar voor het bedrijf, en heel weinig verloop.” Het onderwerp duurzame inzetbaarheid krijgt dan ook concreet vorm bij het bedrijf.

“We zijn daar volop mee bezig. Dat leggen we niet van bovenaf op. We werken samen met de ondernemingsraad en hebben ook een sessie met alle medewerkers georganiseerd.” Daar kon iedereen ideeën spuien en dat leverde volgens Weerdenburg hele interessante voorstellen op. “Daarom wordt het beleid rond duurzame inzetbaarheid nu gedragen door de hele organisatie. Dat waarderen de medewerkers enorm en staat symbool voor de manier waarop we onze medewerkers bij het bedrijf proberen te betrekken.”

 

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina. 

By |2020-03-28T13:40:30+02:0020 december 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok