Kom langs!

Werk voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Daar richten we ons op met brouwerij en restaurant De Prael. Bij onze vestiging in Den Haag werken inmiddels 60 mensen, waarvan 50 met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Oorspronkelijk was De Prael bedoeld voor mensen met een zorgachtergrond. Nog altijd zijn er veel mensen met een zorgindicatie, maar medewerkers komen ook vanuit het Praktijkonderwijs, de WSP’s, het UWV en de reclassering. Wij zijn er voor elke doelgroep die moeite heeft en willen de schakel tussen zorg en bedrijfsleven zijn.

Veel mensen hebben geen idee wat een arbeidsbeperking betekent. De doelgroep is divers en heeft echt veel te bieden. Kort en goed: wij zijn er voor mensen die te goed zijn voor de zorg of de dagbesteding, maar ook nog niet klaar zijn voor het bedrijfsleven. Idealiter doen mensen bij ons de basisvaardigheden op en stromen ze daarna door naar ander werk. We selecteren op basis van motivatie, bieden intensieve begeleiding en hebben de taken zo uitgesplitst dat het werk evenwichtig is verdeeld.

Beschermde omgeving
We praten over een doelgroep die over het algemeen weinig zelfvertrouwen heeft. Mensen hebben veel meegemaakt. Wij bieden ze in een beschermde omgeving de ruimte om dingen te proberen en misschien ook een keer onderuit te gaan. Wij helpen ze dan weer overeind. Dan kunnen mensen echt groeien en laten ze je versteld staan van hun kunnen.

Inclusie is echt een toevoeging voor je bedrijf. Op talloze plekken kunnen mensen uit deze doelgroep nuttig werk verrichten en zo de andere collega’s taken uit handen nemen. En wie me niet gelooft, of wie het met eigen ogen wil zien: kom een keer bij ons langs en dan ben je zo overtuigd!

 

 

 

Jan Koppen is operationeel directeur De Prael Den Haag.

 

 

Brouwerij De Prael werd zeventien jaar geleden opgezet in Amsterdam om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven te werken in een horeca-omgeving. Inmiddels zijn er vestigingen in Amsterdam, Groningen en Den Haag, elk met een eigen brouwerij en proeflokaal.

By |2020-01-30T22:20:44+02:0024 januari 2020|Columns, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok