Vraag van de week: kan techniek inclusief zijn?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar de laatste jaren steeds sneller op en dit biedt ook kansen voor mensen met een arbeidsbeperking. Een gerichte inzet van technologie maakt het mensen mogelijk andere taken te vervullen als voorheen.
 
Er zijn de afgelopen jaren al diverse pilots rond dit onderwerp geweest en de Kennisalliantie Inclusie en Technologie ontwikkelde speciaal voor inclusieve bedrijven een checklist over de toepassing van nieuwe technologie. Deze checklist dient als leidraad voor werkgevers die aan de slag willen met technologie en inclusie. Op 17 december organiseert De Normaalste Zaak, samen met Kennisalliantie Inclusie & Technologie (KIT), een online uitwisselingssessie over de vraag: kan technologie de inzetbaarheid van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt vergroten en tegelijkertijd het productieproces optimaliseren? Aanmelden kan hier.

 

By |2020-12-02T17:08:45+02:002 december 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok