Vraag van de week: Kan ik me al aanmelden voor De Dag van de 1000 Voorbeelden?

De Banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom één van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de Banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de Banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal Akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 80 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

En of dat kan!

Vul dit formulier in en u komt op de gastenlijst.

Op 14 maart 2019 vieren we de Dag van de 1000 Voorbeelden. Op deze dag zetten we inclusieve ondernemers in het zonnetje en inspireren we andere werkgevers om hun voorbeeld te volgen en ook kansen te bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Samen werken we aan het grote doel: in 2026 125.000 extra banen voor mensen uit deze doelgroep.

Martkwerkgevers slagen er ruimschoots in om de afspraken uit de Banenafspraak te halen. Daar wordt het hele jaar hard aan gewerkt, maar 1 dag in het jaar is het tijd om de successen te vieren. In de Malietoren in Den Haag doen we dat met een landelijk evenement plaats: het 1000-Voorbeelden-Festival. Hier vindt u het programma. Daarnaast worden op meer dan 40 plekken in het land activiteiten rondom inclusief ondernemen georganiseerd. Een overzicht van deze evenementen vindt u hier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 1000voorbeelden@vnoncw-mkb.nl

By |2019-02-27T13:06:15+02:0027 februari 2019|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok