Kabinet vernieuwt kennisdocument Wet Banenafspraak en Quotumheffing

De Wet Banenafspraak en Quotum Arbeidsbeperkten is door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) weergegeven in een handig kennisdocument. Daarmee krijgt u als werkgever een goed overzicht van de inhoud van de Banenafspraak en de invulling van de mogelijke quotumheffing.

Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de Banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal Akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt.

Het kennisdocument ‘Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten’ dat deze week verschenen is, is de meest actuele versie.

Dit document geeft op pagina 4 de hoofdlijnen van de Banenafspraak en quotumregeling aan en geeft vervolgens antwoord op veelgestelde vragen. Op pagina 4 staat de inhoudsopgave met daarin de onderwerpen die aan de orde komen.
De belangrijkste aanpassingen zijn de volgende:
  • De aanpassing die ervoor zorgt dat banen blijven meetellen, ook als de doelgroep niet meer voldoet aan de doelgroep criteria (het loslaten van de zogenaamde ‘t+2-regel’.
  • Het activeren van de quotumregeling voor de sector overheid per 1 januari 2018.
  • Het voornemen om de quotumheffing met één jaar na activering van de quotumregeling uit te stellen.
  • Het voornemen om de quotumregeling weer te kunnen stopzetten (deactiveren) als de aantallen voor de Banenafspraak weer zijn gehaald.

Meer weten over de Banenafsppraak: u vindt alle informatie op onze website.

By |2018-04-18T11:23:03+02:0018 april 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Kabinet vernieuwt kennisdocument Wet Banenafspraak en Quotumheffing

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok