Zeelandia: “Jezelf nuttig voelen is het allerbelangrijkst”

Zeelandia biedt stageplaatsen aan leerlingen van het speciaal onderwijs en het beheer van haar bedrijfskleding is in handen van de Zuidhoek, een sociaal werkgever. Maar participatie betreft zeker ook je eigen medewerkers, vindt HR Adviseur Ruud Menheere.

Re-integratie
“Tot 2000 kenden we zwaardere werkomstandigheden. Gelukkig zijn door verdere automatisering, de toepassing van verschillende moderne arbo technische middelen, zoals tilhulpen en een sterk verbeterd arbo beleid de omstandigheden sterk verbeterd. Maar een aantal medewerkers van toen werken nog bij ons en in deze groep zagen we dat re-integratie in de huidige functie een steeds grotere uitdaging werd. Daarom startten we een project op waarbij we in kaart brachten wat de medewerkers nog wel konden en hoe we voor hen aangepaste werkzaamheden konden vinden en konden combineren tot een functie.”

Huub
Een van die medewerkers was Huub Bour. “Ik tilde dagelijks vele zakken en emmers van vijf tot vijfentwintig kilo. Het was leuk werk. Maar op latere leeftijd, ik ben nu bijna zestig, kreeg ik steeds meer fysieke klachten. Ik viel regelmatig uit door rugproblemen. Uiteindelijk was duidelijk: dit kon zo niet langer.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2020-02-20T13:38:12+02:0020 februari 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok