Vraag van de week: Is het mogelijk om als alternatief e-learningmodules van SBCM/Werkportal in te zetten?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Op dit moment worden veel werkfittrajecten e.d. op locatie stilgezet i.v.m. de coronamaatregelen. Is het niet mogelijk om als alternatief e-learningmodules van SBCM/Werkportal in te zetten? Werkzoekenden blijven zo in beeld en werken aan hun ontwikkeling.

Trajecten om werkzoekenden ‘werkfit’ te maken vallen onder verantwoordelijkheid van UWV en gemeenten. Het lijkt ons raadzaam om – in verband met de genomen en nog te nemen coronamaatregelen – inderdaad naar alternatieve manieren te zoeken om mensen klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Wat wel/niet werkt is natuurlijk afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en de wensen/mogelijkheden van de werkzoekende. Dit vereist dus maatwerk. Modules, zoals die aangeboden door SBCM/Werkportal, kunnen hier inderdaad onderdeel van uitmaken.

By |2020-08-16T15:20:47+02:0019 augustus 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok