Vraag van de week: Is er dit jaar weer een Dag van de 1000 Voorbeelden?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Jazeker. Dit jaar organiseren we voor de vierde keer de Dag van de 1000 Voorbeelden. Met een landelijk evenement in Lelystad en talloze activiteiten in de arbeidsmarktregio’s zetten we inclusieve werkgevers in het zonnetje en inspireren we andere werkgevers hun voorbeeld te volgen. De feestelijke dag heeft dit jaar als thema: Zet de deur open voor inclusie.

Vorig jaar vierden we de Dag van de 1000 Voorbeelden met een inclusiefestival in Den Haag en activiteiten in de arbeidsmarktregio’s. Deze activiteiten varieerden van banenmarkten tot kennissessies en van bedrijfsbezoeken tot meet&greets. In totaal bezochten duizenden mensen een van de activiteiten door het land en ontvingen duizenden inclusieve werkgevers een attentie. Omdat de Dag van de 1000 Voorbeelden ruimschoots aandacht kreeg in de media werd inclusie volop in de spotlight gezet. Dat willen we dit jaar natuurlijk weer!

Daarom: #dagvande1000voorbeelden

Het event krijgt op social media aandacht van ons, van medeorganisatoren en van de werkgevers zelf. Doe mee met Dag van de 1000 Voorbeelden. Op deze actiesite kunt u evenementen aanmelden en vindt u inspiratie om een inclusieve werkgever in het zonnetje te zetten.

Meer weten of meedoen?
Neem contact op via 1000voorbeelden@vnoncw-mkb.nl.

By |2020-02-26T22:27:15+02:0026 februari 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok