Inclusieve knokkers: campagne ondersteunt de strijd om baanbehoud

In het kader van de Banenafspraak zijn er de afgelopen jaren bijna 60.000 nieuwe banen gerealiseerd. Het is een feit dat de coronacrisis economische tegenwind veroorzaakt. Maar het is ook een feit dat er de laatste jaren een inclusieve beweging op de arbeidsmarkt op gang is gekomen.

We lanceerden tijdens de Week van de 1000 Voorbeelden de campagne Inclusieve Knokkers om inclusieve werkgevers te ondersteunen en in de spotlight te zetten. Deze campagne richt zich op de kern van inclusieve werk-gevers en zet de focus op baanbehoud. We willen de verhalen vertellen van werkgevers die zich inzetten om medewerkers uit de Banenafspraak bij zich te houden, hun ervaringen optekenen en uiteindelijk een ploeg van inclusieve werkgevers formeren.

We zoeken werkgevers die ook in deze periode hun ambities op dit vlak uit durven spreken en na durven jagen. Dat sluit overigens niet uit dat er sectoren zijn waar nog baankansen geboden worden. In die branches blijven we vanzelfsprekend aandacht vragen voor mensen met een arbeids-beperking.

Of zoals Martine Schuijer het verwoordde: “Werkgevers doen zo hun best hun werknemers te behouden. Ze knokken voor inclusie. Wij zien dat als positieve voorbeelden, die we in de spotlight willen zetten.” Onder de naam Inclusieve Knokkers gaan we inclusieve werkgevers als ambassadeurs naar voren halen. Zo laten we zien dat er ook in deze economisch moeilijke tijden geknokt wordt voor inclusie. “We zullen voorbeelden uitlichten en bijeenkomsten organiseren om ook met werkgevers te bespreken welke instrumenten ze in kunnen zetten en wat ze nodig hebben in hun strijd voor baanbehoud.”

Uiteindelijk is het een campagne om te laten zien dat veel werkgevers knokken voor baanbehoud en een hartstochtelijke oproep aan werkgevers om zich bij onze nieuwe inclusieve knokploeg aan te sluiten! Kent u een Inclusieve Knokker, laat het ons weten via dit formulier

Ook de afgelopen jaren hebben we vele inclusieve werkgevers geportretteerd om hun ervaringen te delen en motieven te ontdekken. Deze werkgevers behoren vanzelfsprekend eveneens tot de inclusieve voorhoede. Hun verhalen vindt u hier>>

By |2021-03-01T22:08:05+02:001 maart 2021|Geen categorie|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok