“Inclusie vanzelfsprekend maken”

Familiebedrijf Kornuyt BV is gespecialiseerd in het maken van gietvloeren en coatings. Bij het bedrijf uit Helmond werken 14 mensen, waarvan de helft een arbeidsbeperking heeft. “Mensen groeien als ze de ruimte en aandacht krijgen,” zegt manager Serge Kornuyt.

Foto: fotoflex.nl

Serge Kornuyt is een man met een missie. Hij wil duurzaamheid en inclusiviteit op de kaart zetten in Nederland. Hij doet dat zelf, als ondernemer met het familiebedrijf en als innovator met de incubator Het Beginstation, waar hij start-ups en oudere werkzoekenden bij elkaar brengt.

Maar hij doet dat ook door in talloze werkgeversnetwerken het gesprek aan te gaan. Hij was bijvoorbeeld deelnemer aan de Dag van de 100.000 voorbeelden. “Daar kom ik zoveel mensen tegen die enthousiast zijn over inclusief en duurzaam ondernemen. Het geeft positieve energie om te weten dat je niet de enige bent die vol voor dit soort onderwerpen gaat. En ook concreet is het nuttig, want andere ondernemers lopen tegen dezelfde hobbels aan. Dit soort netwerken zijn een gelegenheid om te helpen en geholpen te worden. Ik geloof in de theorie van de olievlek. Het begint altijd langzaam, maar als we er samen aan trekken dan worden duurzaamheid en inclusie uiteindelijk vanzelfsprekend.”

Lees het hele interview met Serge Kornuyt.

By |2017-07-28T10:39:35+02:0027 juli 2017|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok