Quasar: “In alle rust mooie dingen maken”

Vanuit het kleine Giessen zet Quasar de wereld in het licht: “We ontwerpen lampen voor bedrijven uit het topsegment. Bijna alle lampen worden door vijf medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt gemaakt en geassembleerd. Daarom houden we ook de stukproductie in huis of dichtbij huis.” Arie Lobregt, officemanager, omarmt deze collega’s: “Ze zijn geknipt voor dit werk.”

Kroonluchter
“In onze bedrijf werken in totaal vijfentwintig mensen. De collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt draaien volop mee om in de werkplaats lampen in elkaar zetten. Hoeveel per week, is lastig te zeggen. Iemand kan wel een maand bezig zijn met een speciaal ontworpen kroonluchter.” Wat een lamp van Quasar uniek maakt, is dat een groot deel van de ontwerpen bestaat uit veel kleine deeltjes. “Het is nauwkeurig werken. Veel van die deeltjes maken we hier in de werkplaats, ook door iemand die via WSP bij ons is komen werken.”

Provinciegrenzen
Ze willen graag meer mensen aan het werk helpen in de knusse werkplaats. Daarom bezoeken ze banenbeurzen waar ze speeddates organiseren, maar mensen komen ook via het Loket Altena. “Wij zijn duidelijk in onze wensen, zij zijn duidelijk in de procedures. Dus hebben we weinig formaliteiten nodig om tot een samenwerking te komen. Het enige waar ik weleens tegenaan loop is het feit dat de WSP regio’s strikt gescheiden zijn. Waarom hanteren ze geen provinciegrenzen? Dat zou toch veel gemakkelijker moeten gaan.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-04-10T18:14:27+02:0011 april 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok