Polytec Composites Nederland: “Ik ben zelf flexibeler geworden”

Stef Suijkerbuijk, plant manager bij Polytec Composites Nederland BV, ziet voor beide kanten het grote voordeel: “Deze mensen willen graag werken en wij werken graag met hen. Zeker omdat we hun inzet terugzien in het bedrijfsresultaat.” Dat was in het begin van de samenwerking met WVS nog niet zo. Hij moet er nog een beetje om lachen.

Te snel
Stef: “In het begin dachten we dat we binnen een week of drie een groep van zeven mensen helemaal operationeel konden hebben. Dat viel tegen. We gingen te snel van start met deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij hadden geen kaas gegeten van de impact die het werk op hen had. Hier gaat veel op afroep: het is hollen of stilstaan. Dus de pilot was in de soep gelopen.”

Opknippen
“We zijn gaan evalueren en toen bleek dat er toch behoefte was om met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te gaan. Maar we gingen eerst ons huiswerk beter doen: we zijn functies gaan opknippen en zo hebben we op zeven afdelingen maatwerkfuncties gemaakt. Vervolgens zijn we gaan kijken hoe we de begeleiding beter kunnen aanpakken. Als laatste hebben we ervoor gezorgd dat de mensen zich snel thuis voelen. Ze krijgen onze bedrijfskleding aan en we nodigen ze uit voor personeelsfeesten. En nu werkt iedereen samen en zien we het resultaat van deze aanpak terug in een goed bedrijfsresultaat.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-06-20T11:37:23+02:0020 juni 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok