Vraag van de week: Hoe kan online werving inclusieve werkgevers helpen?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

In tijden van corona zijn we steeds meer aangewezen op thuis werken. Waar mogelijk vinden vergaderingen, bijeenkomsten en ook sollicitatieprocedures op afstand plaats. Natuurlijk zijn er ook nu nog sectoren waar behoefte is aan nieuwe medewerkers en zijn er bedrijven die bewust zoeken naar medewerkers met een arbeidsbeperking.

Met digitale banenmarkten in de arbeidsmarktregio’s proberen WSP’s werkgevers en werkzoekenden te koppelen en Onbeperkt aan de Slag startte een platform om heel gericht werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan werkgevers te matchen. Online werving biedt een laagdrempelige manier om met relatief veel kandidaten in korte tijd in contact te komen. Voor werkzoekenden kan het een voordeel zijn dat de eerste kennismaking met een mogelijke nieuwe werkgever vanuit de veilige omgeving van hun eigen huis plaatsvindt.

Meer informatie hierover in de nieuwe aflevering van onze podcast ‘Open deuren voor inclusie’ waarin we de voordelen en toekomstkansen van online werving bespreken met:

Sven Romkes, People Development Consultant Diversity & Inclusion bij ABN AMRO
Heleen Roossien, landelijk coördinator van Perspectief op Werk
Emile van Nassau, HR-adviseur Gemeente Lingewaard en initiatiefnemer van Beschikb@@r

Luister de podcast hier.

By |2020-10-08T16:33:34+02:008 oktober 2020|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok