ITN Groep: “Hier krijgen ze een kans om uit dat cirkeltje te komen”

Twee jaar geleden stond ITN Groep op Contacta, met deels als doel om personeel te vinden. “Op datzelfde moment belde de coach van Yonas ons op of hij stage kon komen lopen naast zijn inburgeringscursus”, weet Jeanneke Schutte-Niewenhuijse nog. “Yonas uit Eritrea wilde graag als elektricien aan de slag.”

Taal
Jeanneke vond het eerst wel spannend, hoe Yonas bij het bedrijf zou aarden, gezien het feit dat hij de Nederlandse taal nauwelijks machtig was. “Daar moeten zowel hijzelf, als de collega-monteurs mee om kunnen gaan. Maar dat ging vanaf het begin gelukkig prima. Natuurlijk verstond hij niet alles meteen, maar hij bleek wel al snel gouden handjes te hebben.”

Opnieuw beginnen
Yonas’ coach had al gezegd dat Yonas een aanwinst voor ITN Groep zou zijn. “Maar dat moet je natuurlijk altijd maar afwachten. Een elektromonteur in Eritrea heeft heel andere vaardigheden geleerd dan we hier gewend zijn. Ze hebben wel iets met het vak, maar moeten hier echt opnieuw beginnen. Yonas pakt het heel goed op. Zodra hij voldoende Nederlands kan, gaat hij aan de slag met de opleiding voor elektromonteur. Ook met zijn VCA is hij bezig. Voor hem is dat vanwege de taal nog wel pittig.”

Huisje, boompje, beestje
Yonas kan gelukkig altijd op hulp van zijn collega’s rekenen. “Als iets niet duidelijk is, leggen ze hem het nog een keertje rustig uit. En als we een personeelsuitje hebben, betrekken ze hem daar echt bij.

Je moet dan nog wel even uitleggen wat bowlen is”, lacht Jeanneke. “Maar even serieus. Het is echt fantastisch om te zien hoe hij het nu naar zijn zin heeft. Hij heeft geen uitkering meer nodig, heeft nu als ieder ander huisje, boompje, beestje. Dat vind ik mooi.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-11-21T13:29:07+02:0021 november 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok