Van de Lande: “Het werk moet leuk zijn”

Van de Lande in Raamsdonksveer is producent van fittingen en armaturen. Dennis Leeman, operations manager, vertelt dat het bedrijf zo’n twintig jaar geleden is begonnen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven in het bedrijf.

Boost
“We kregen te maken met een vasthoudende accountmanager van een voorganger van !GO die twee dagen achter elkaar terugkwam. Zij wilde dat we kennismaakten met de mogelijkheid om montagewerkzaamheden bij hun op locatie uit te laten voeren.” Deze ervaring gaf een boost om meer gebruik te maken van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dennis: “Eerst deden we dat op locatie bij !GO, later zijn zo’n zeven medewerkers bij ons gedetacheerd.”

Zelfstandig
Deze aanpak vroeg om een beleidsverandering. “Zo hebben we de standaardfunctieprofielen weggedaan en zijn we gaan kijken naar specifieke taken. Waar worden de mensen blij van, welk werk vinden ze leuk?” Dennis is erg tevreden met deze mensen die nu in het bedrijf werken. “Enkelen werken er al vanaf het begin van de samenwerking met !GO. We doen er dan ook alles aan om te zorgen dat ze zich thuis voelen en dat iedereen zo zelfstandig mogelijk werkt.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-06-27T11:45:21+02:0027 juni 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok