Wilhelm BV: “Het mes snijdt aan twee kanten”

“Als bedrijf wil je maatschappelijk betrokken zijn. Dat betekent voor ons mede dat je kijkt of je voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plekje kunt vinden. Niet zomaar denken: dat kan niet bij ons. Er kan vaak meer dan je denkt”, zegt HR-manager Kornaleijne van Prooijen van schildersbedrijf Wilhelm BV.

Medewerkers met een Wajong-uitkering, jongeren van de Praktijkschool en andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Wilhelm BV zijn ze, net als alle andere medewerkers, welkom. “Het is afhankelijk van de persoon en de opdracht, waar we ze in kunnen zetten. Je kunt niet iedereen alles laten doen. Repeterend werk als afplakken en grondverven bij een fabriekshal is natuurlijk heel wat anders als aflakken bij een monumentaal pand. Maar je mag deze mensen tegelijkertijd ook niet over één kam scheren. Afstand tot de arbeidsmarkt kan vanwege allerlei redenen zijn. Per persoon moet je kijken wat er kan en nodig is.”

Jubileum
Volgend jaar is een van de medewerkers van Wilhelm BV, iemand met een Wajong-uitkering, 25 jaar in dienst. “Dat vind ik echt fantastisch. En hij zelf ook trouwens. Deze medewerker is een echt manusje van alles binnen ons bedrijf. Hij houdt het magazijn netjes, zet steigers neer en helpt bij het schuren, afplakken en grondverven. Hij is altijd netjes en beleefd, waardeert dat hij hier mag werken. Hij hoort ook echt bij ons team.

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-10-31T00:27:56+02:0031 oktober 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok