Vraag van de week: Het Breed offensief is niet controversieel, wat betekent dat?

De banenafspraak kan bij u als werkgever vragen oproepen. Die nemen we natuurlijk graag bij u weg. Immers: hoe minder vragen, hoe minder hoog de drempel om inclusief te ondernemen.

Wekelijks plaatsen we daarom een van de meest gestelde vragen met het juiste antwoord. Deze vraag heeft te maken met de banenafspraak:
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 geldt. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid.

Meer weten? We hebben al meer dan 100 vragen beantwoord.

Bekijk het complete overzicht.

Zelf een vraag? Stuur hem in!

Antwoord

Omdat het kabinet zijn ontslag heeft ingediend en tot de verkiezingen demissionair verder regeert, heeft de Tweede Kamer een aantal onderwerp controversieel verklaart. Deze onderwerpen zullen voor de verkiezingen niet meer behandeld worden. Dat geldt niet voor het Breed offensief. Daarvoor zal de Tweede Kamer zich dus nog de komende weken uitspreken.

De vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft onder meer de wijziging van de Participatiewet en de plannen voor het uitvoeren van het Breed offensief niet-controversieel verklaard. Het onderwerp stond op de lijst van wetsvoorstellen plus notities en brieven van de regering die de Kamer op dit moment in behandeling heeft. In de vaste Kamercommissie is echter brede overeenstemming dat het Breed offensief gewoon kan worden behandeld. Het grote wetgevingsoverleg, waar over het Breed offensief gesproken zal worden, staat vooralsnog voor maandag 8 februari op de agenda.

Lees meer over de inhoud van het Breed offensief.

By |2021-01-27T16:36:08+02:0027 januari 2021|Nieuws, Vraag van de week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok