Saman Groep: “Het betaalt zich uit in een heel loyale en gelukkige collega”

Iedereen kent de huidige arbeidsmarkt: die is krap. Maar daar heeft Saman Groep, anders dan veel bedrijven, weinig last van. “We hebben veel aandacht voor employer branding. Daar gaat veel tijd en energie in zitten, maar daardoor lukt het wel goed om onze vacatures in te vullen”, legt P&O adviseur Angélique den Boer uit.

Duurzaam
Des te bijzonderder zou je het kunnen noemen dat ze toch actief bezig zijn met participatie. “Dat is in onze ogen normaal. Bij Saman Groep vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Dat houdt ook in dat we een duurzaam personeelsbeleid willen voeren. Mede daarom geven we ook mensen een kans voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Op die manier willen we iets terugdoen richting de maatschappij.”

Een kans
Bij iedere vacature kijkt Angélique met haar collega’s naar geschiktheid voor de functie. “Voor iedereen geldt: heb je de juiste capaciteiten, dan ga je mee in de sollicitatieprocedure. Afstand tot de arbeidsmarkt of niet. Natuurlijk kun je iemand met een lichamelijke beperking niet zo makkelijk zonnepanelen laten leggen en bij iemand met een mentale beperking ben je ook waakzaam voor veiligheidsissues. Maar als het past, dan krijgt iedereen de kans.”

Automatisch
Inmiddels zijn er zo’n 5 tot 10 medewerkers uit de doelgroep bij Saman Groep werkzaam. “Van magazijniers tot teamleiders en van mensen met een fysieke uitdaging tot een mentale beperking.

Bij de een is er een aanpassing aan de werkplek nodig en de ander heeft meer structurele begeleiding en aandacht nodig. Die krijgen ze bij ons van de leidinggevenden. En je ziet ook dat collega’s automatisch die rol op zich nemen.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2020-01-22T18:26:53+02:0023 januari 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok