Op naar de 100.000! Banen Op naar de 25.000! Banen

De Krom Bestratingen: “Harde werkers zitten overal”

“En vinden we die de laatste tijd vooral in de kaartenbakken bij WVS”. Johan de Krom, directeur en mede-eigenaar van De Krom Bestratingen BV, verbaast zich er wel eens over. “We zoeken in alle hoeken en gaten om mensen te vinden voor dit prachtige vak. Dan blijkt dat participanten vaak goede werknemers zijn die nooit aan dit werk hebben gedacht.”

Focus
De komende jaren gaat er veel veranderen in de branche. Binnen nu en tien jaar gaat een grote groep vaklieden met pensioen en vanuit de scholen stromen steeds minder leerlingen door. Daarom gooit Johan het sinds 2010 over een andere boeg. “We focussen op jeugdige instromers. Voor hen geen vacatureteksten, maar profielbeschrijvingen. Via het UWV zijn we toen in contact gekomen met een autistische jongen die flink in de schulden zat. We hebben hem de kans gegeven het stratenmakersvak te leren. Hij werkt nog steeds bij ons.”

Project
Goede mensen vinden en houden is lastig. Johan heeft daarom verschillende middelen ingezet om dit ambacht modern te maken: “We hebben een grote pilotopdracht lopen waar zes gemeenten aan meedoen. Via deze gemeenten zijn jongeren die anders op de bank hadden gezeten, aangetrokken. Een leermeester van De Krom begeleidt ze.” Hij weet zeker dat ze enthousiast worden, maar hij weet ook dat het een zwaar beroep is. “We hebben daarom een goede fysiopraktijk aan ons bedrijf gekoppeld. Eén telefoontje en binnen vierentwintig uur heb je een afspraak.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-06-07T13:09:35+02:007 juni 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok