Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Elkaar blijven ontmoeten. Ook in deze coronatijd is dat belangrijk. Maar het is wel moeilijker, want er wordt van ons gevraagd om afstand te houden. Veel dingen zijn anders dan normaal: thuis, op school, op het werk en in onze vrije tijd. Welke invloed heeft deze tijd op jou? Welke ervaringen heb je de afgelopen maanden opgedaan? Welke ideeën heb je waar anderen iets aan kunnen hebben? Of waar je misschien samen met anderen iets mee zou willen doen? Praat erover mee tijdens de online Prokkel meetup 3daagse!

“Wij hebben 3 medewerkers met een licht verstandelijke beperking in dienst. Zij kunnen door corona niet op locatie werken. Hoe gaan andere werkgevers daar mee om? Tips en suggesties van harte welkom.”
Bas Schut, gemeente Oude IJsselstreek

“Door de coronamaatregelen is de capaciteit op dagbestedingslocaties minder. Hoe kunnen we goede alternatieven ontwikkelen waarbij de ontwikkelvraag of de wens van de cliënt centraal blijft staan?”
Ellen van Heek, zorgaanbieder Aveleijn

“Hoe kun je digitale zelfredzaamheid stimuleren voor mensen op de werkvloer, wat is daarvoor nodig en welke goede voorbeelden zijn er zoal?”
Jacques de Wit, Leer Zelf Online

“Onze mensen volgen een MBO-opleiding niveau 1. Een groot deel van de opleiding vindt op de werkvloer plaats. Hoe komen ze na het behalen van hun diploma aan een volwaardige baan?”
Bertina Spelt, coach ASVZ

“Stichting Prokkel is ontstaan om via prikkelende ontmoetingen mensen met een verstandelijke beperking mee te laten doen in de samenleving, hun kennis te vergroten, hun dromen uit te laten komen. Eén week in het jaar, als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Samen met een aantal partners én bestuursleden van Stichting Prokkel hierop reflecteren. Wat hebben de partners van elkaar en van de stichting nodig? Wat betekent dit voor de organisatie, de stichting?”
Willem den Hartog, bestuurder Aveleijn

Vrijdag 20 november (10.00 – 12.00 uur): WERK EN DAGBESTEDING
Algemeen gespreksleider: Lia Berben
Wat is er veranderd op het werk of de dagbesteding? Hoe is het geregeld met thuiswerken? Hoe gaat jouw bedrijf ermee om? Wat gaat goed? Wat zou je anders willen? En hoe houd je contact met collega’s?

Voor wie?
Voor ervaringsdeskundigen, jobcoaches van mensen met een beperking, studenten en docenten VSO en MBO, bedrijven, SW-bedrijven, gemeenten, UWV, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties en iedereen die mee wil praten.

We gaan elkaar ONLINE ontmoeten!
De meetups vinden online plaats. We praten met elkaar in een groep, maar er is ook gelegenheid om in kleinere groepen uiteen te gaan. Elke – digitale – groep heeft een eigen gespreksleider.

Groepen die nu al bekend zijn:
– Kamer 1: Digitale zelfredzaamheid op het werk – met initiatiefnemer Jacques de Wit (Leer Zelf Online)
– Kamer 2: Hoe mensen van de ondersteunende diensten betrokken te houden – met inititatiefnemer Bas Schut (gemeente Oude IJsselstreek)
– Kamer 3: Deel jouw ervaringen over corona – met initiatiefnemer Rick Brink (Minister van Gehandicaptenzaken)
– Kamer 4: Mbo-diploma en dan, hoe vind je een volwaardige baan? – met initiatiefnemer Bertina Spelt (coach ASVZ)
– Kamer 5: Alternatieve dagbesteding met ontwikkelmogelijkheden – met initiatiefnemer Ellen van Heek (Aveleijn)
– Kamer 6: Thuis werken in coronatijd – met initatiefnemers ervaringsdeskundigen LFB Goes
– Kamer 7: Wat betekent Prokkelen in coronatijd voor Stichting Prokkel en haar partners? – met initiatiefnemer Willem den Hartog (bestuurder Aveleijn) – van 10.00 – 11.00 uur

Speciale gast
Deel jouw ervaringen met Rick Brink, minister van gehandicaptenzaken (van 10.00 – 10.30 uur).
Rick gaat graag in gesprek met ervaringsdeskundigen en studenten.

Meedoen aan deze meetup?
Je kunt gratis meedoen! Meld je wel vóór 12 november even aan, klik hier.
Je ontvangt dan een link waarmee je online mee kunt praten.
En heb jij een onderwerp voor een digitale groep? Mail het naar info@prokkel.nl.

Speciale oproep
Wij nodigen ook communicatie-, organisatie- en adviesbureaus uit om mee te doen. Help mee om de verhalen en ideeën te delen en te verwerken in concrete actieplannen of handreikingen.