Omroep Zeeland: “Er zou op politiek niveau aandacht voor moeten komen”

Bij Omroep Zeeland geven ze graag invulling aan diversiteit. “We vinden dat we een afspiegeling van de maatschappij moeten zijn, omdat Omroep Zeeland als regionale omroep ook een maatschappelijke opdracht heeft”, zegt directeur Monique Schoonen. “Maar dat is in onze organisatie niet altijd makkelijk te realiseren.”

Ervaring
Omroep Zeeland gaf tot nu toe diverse mensen met een beperking al een kans als journalist, cameraman en huismeester. “Je ervaart dan dat het soms heel goed uitpakt, maar dat het ook wel eens mis kan gaan. Zo is de ene medewerker heel hulpvaardig, loyaal en zelfstandig en zie je dat een ander vanwege taalproblemen of een te grote behoefte aan begeleiding minder goed bij ons past. Begeleiding is namelijk echt essentieel en daar moet je wel de mogelijkheid en tijd voor hebben als werkgever.”

Budget
En daar wringt de schoen bij Omroep Zeeland. “Iedereen is bereid om te helpen, dat is bij ons vanzelfsprekend. Het vervelende is echter, dat we op een aantal afdelingen eenpersoonsfuncties hebben. Naast die ene medewerker uit de doelgroep, die vaak niet zelfstandig die fte kan invullen, hebben we geen budget voor begeleiding. En daar valt of staat alles mee.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-11-06T17:59:48+02:007 november 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok