Indaver: “Duurzaam ondernemen is kijken naar planet, profit én people”

“We laten geen kans onbenut om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten”, zegt Rachel de Vries, HR Business Partner van duurzaam afvalverwerker Indaver. “Maar dat is niet altijd eenvoudig. De vele vestigingen en teams werken dermate efficiënt en we hebben zo weinig verloop, dat er niet altijd extra ruimte is.”

Groot succes
Toch zijn er in de loop der jaren al veel kansen verzilverd. “We hebben diverse medewerkers uit de doelgroep een werkplek binnen het bedrijf geboden. Ook zetten we structureel een groep medewerkers van de sociale werkplaats in. Zij ontvangen bijvoorbeeld de chauffeurs, wegen aangevoerde vrachten groenafval en zorgen voor het invoeren van gegevens in het computersysteem. Dit is een groot succes.”

Niveau
Veel van de overige taken binnen Indaver zijn echter van mbo-3 of hoger niveau. “Eenvoudigere taken zijn vaak al geautomatiseerd of dusdanig geografisch versnipperd dat ze niet te klusteren zijn. Maar een groot deel van de werkzaamheden die niet tot onze corebusiness behoren, zoals groenvoorziening, zijn wel geschikt voor mensen met een arbeidsbeperking. Die besteden we, waar mogelijk, graag uit aan sociale werkbedrijven.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-11-28T13:38:04+02:0028 november 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok