Jolanda van Rosmalen, adviseur HRD, Deltion College, Zwolle: ‘Gun anderen een kans’

Deltion College Zwolle werkt aan de vervulling van de Banenafspraak. In 2026 wil de onderwijsinstelling 44 participatieplekken hebben gerealiseerd. Jolanda van Rosmalen, adviseur HRD, ‘Mensen verdienen een kans.”

Harde en zachte kant
‘Een school is in bepaalde opzichten goed te vergelijken met een bedrijf’, vindt Jolanda van Rosmalen, adviseur HRD bij het Deltion College in Zwolle. ‘Er is een harde kant die zegt dat er productie moet worden gedraaid en targets moeten worden gehaald. En er is een zachte kant, die zegt dat ook een school een inclusieve werkgever moet zijn. Ook deze zachte kant heeft nu een target in de vorm van een banenafspraak.’

Nastreven
Dat doel is best lastig te bereiken, vindt ze. Circa 17.000 studenten volgen bij Deltion Zwolle een opleiding en het college telt ongeveer 1.750 medewerkers. ‘Het quotum schrijft voor dat we in 2020 dertig formatieplaatsen moeten realiseren, dat zijn 44 arbeidsparticipanten. Maar driekwart van onze medewerkers valt onder onderwijsverzorgend personeel, waar we weinig passend werk voor arbeidsparticipanten hebben. Zij zijn juist inzetbaar op ondersteunende functies. En dan is 44 op de 440 best veel. Toch streven we dit aantal na.

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2020-03-11T17:37:45+02:0011 maart 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok