De Week van de 1000 Voorbeelden, dag 3

De derde dag van de Week van de 1000 Voorbeelden draaide om het idee van de de ‘inclusieve knokkers’. In de laatste aflevering van de podcastserie Open de deuren voor inclusie lichtte Martine Schuijer een tipje van de sluier op over de aankomende campagne.

In de aflevering bespraken we natuurlijk ook de recente Banenafspraakcijfers van UWV. Zoals Aart van der Gaag maandag tijdens de aftrap al zei: “De cijfers over het eerste half jaar van 2020 laten zien dat de kern van inclusieve werkgevers doorzet.”

De campagne ‘Inclusieve knokkers’ richt zich op deze inclusieve kern en zet de focus op baanbehoud. We willen de verhalen vertellen van werkgevers die zich inzetten om medewerkers uit de Banenafspraak bij zich te houden, hun ervaringen optekenen en uiteindelijk een ploeg van inclusieve werkgevers formeren die ook in deze periode hun ambities op dit vlak uit durven spreken en na durven jagen.

De podcast kunt u hier terugluisteren

Verder werden ook vandaag weer talloze inclusieve werkgevers bedankt door werkgeversservicepunten en andere organisaties. Verschillende WSP’s zetten inclusieve bedrijven via een video in het zonnetje. In de regio Apeldoorn kregen inclusieve werkgevers het Week-van-1000-Voorbeelden-dropblik vergezeld van een bedankkaartje. Uit Den Haag kwam het zeer inspirerende filmpje waarin Peter Rietbroek vertelt over zijn inclusieve ervaringen.

. Algemener van aard, maar daarmee niet minder instructief was deze video over het belang van inclusie voor werkgevers en werknemers en de rol van het werkgeversservicepunt.

Niet van een WSP, maar wel een treffend voorbeeld kwam uit Flevoland, de provincie waar we de Week van de aftrapten, met een portret van een werkgever die de deuren voor inclusie heeft geopend.

De Week van de 1000 Voorbeelden, morgen

Morgenochtend organiseren we – samen met ‘Samenwerking Rijk Noord’  – een digitale bijeenkomst voor overheidsmanagers. In gesprek met managers uit markt en overheid gaan Aart van der Gaag, inspirator van de projecten ‘Op naar de 100.000 banen’ & ‘Op naar de 25.000 banen’, Sven Romkes (ABN Amro) en Rob Klink (IND) met Tanja de Haan (SRN) op zoek naar het geheim achter succesvolle plaatsingen.

UWV organiseert in de middag een themabijeenkomst over de Banenafspraak, met als sprekers Aart van der Gaag en Ellen Smit. Ongeveer op hetzelfde moment wordt in Midden Gelderland, tijdens de digitale bijeenkomst ‘Inclusiviteit, Diversiteit en Duurzaamheid’, een inclusieve ondernemersprijs uitgereikt. In DZB Holland Rijnland en Rijnvicus een Drive-in Meet & Greet, een ludieke manier om werkzoekenden en werkgevers in deze coronatijden bij elkaar te brengen.

By |2020-10-28T22:19:42+02:0028 oktober 2020|Dag van de 1000 Voorbeelden, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok