De 100.000 deze week: De nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: Prokkelen, haringparty’s en een nieuwe minister

Gisteren werd de nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken gekozen, goed initiatief?
“Jazeker. Ik denk dat het wel helpt om op een positieve manier aandacht te genereren voor de problemen waar mensen met een beperking tegenaan lopen. Zowel als het gaat om het vinden en behouden van werk – het onderwerp waar wij ons vooral mee bezig houden – als ook bij andere problemen die mensen tegenkomen in de maatschappij. Wij hebben het initiatief omarmd en de kandidaten een podium geboden op onze site.”

Is een speciale minister daarvoor nodig?
“Ach, het beestje moet een naam hebben. Waar het om gaat is dat er een soort ambassadeur of aanspreekpunt namens de doelgroep actief is. Dat kan helpen bij onze pogingen om werkgevers te informeren en te enthousiasmeren.”

Dus jij zat gespannen te kijken gisteren?
“Onze commissaris Aart van der Gaag was zelfs in de zaal aanwezig! Ik zat inderdaad voor de tv. Qua uitzending vond ik het wel jammer dat er weinig ruimte was voor inhoudelijk debat tussen de kandidaten. Dat was wat mij betreft wel een meerwaarde geweest en had misschien ook voor wat meer spanning gezorgd. Maar goed, dat is misschien een ideetje voor de volgende keer. Voor nu felicitaties aan Rick Brink, de nieuwe minister!

Je gaat ook nog prokkelen deze week?
“Gelukkig wel! De Prokkelweek was van 2 tot 7 juni en ik heb me laten vertellen dat er meer dan 350 prokkels georganiseerd zijn. Prokkels zijn ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Volgende week worden de Gouden Prokkels uitgereikt. Dit zijn prijzen voor initiatieven die tot zulke ontmoetingen leiden. Er is natuurlijk een jury die moet bepalen wie die prijzen krijgt en ik ben vereerd dat ik daarvoor ben gevraagd. Dus dat wordt selecteren deze week.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“De Stichting Flevopenningen en ‘Flevoland Werkt!’ organiseren een keer per jaar een haringparty. Vrijdag is het weer zo ver. Los van het feit dat het altijd heel gezellig is, is het ook een interessante bijeenkomst. De Participatiewet speelt er een grote rol. Zowel inhoudelijk als praktisch: het gaat erover en mensen uit de doelgroep zijn er aan de slag.

Overigens bestaat Itvitae deze maand vijf jaar en dat wordt gevierd met een speciale bijeenkomst. Van deze plek alvast mijn felicitaties: het is een mooi bedrijf dat de afgelopen jaren meer dan 200 mensen met autisme naar een opleiding of baan in de IT begeleidde.”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Dat zou zomaar kunnen”

By |2019-06-18T20:16:34+02:0018 juni 2019|De 100.000 deze week|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok