De 100.000 deze week: vooruit kijken op 2019

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Vandaag kijken we met Martine Schuijer, projectleider ‘Op naar de 100.000 banen’, vooruit op 2019.

Vandaag: even vooruitkijken

Martine, wat wordt het hoogtepunt van 2019?
“Waarom maar één hoogtepunten? Niet zo klein denken! We hebben alleen al de komende maanden meerdere hoogtepunten op het programma staan!”

Mijn excuses. Wat worden de hoogtepunten van dit jaar?
“Laten we het chronologisch aanpakken. Op 24 januari vindt in Amersfoort de Dragon’s Den plaats. Die wedstrijd voor sociale ondernemers hebben we samen met NCOD/Interwerk georganiseerd, ondersteund door Agency No9. Bij de Dragon’s Den kunnen pioniers op inclusief gebied 25.000 euro startkapitaal winnen. Die pioniers kunnen beginnende ondernemers zijn, maar even goed ondernemers die iets nieuws op willen zetten. Op 24 januari pitchen de deelnemers hun idee, waarna de jury beslist. Ik ben reuze benieuwd!”

En verder?
“Op 31 januari organiseren we een bijeenkomst en bedrijfsbezoek voor onze Vlootpartners bij de The Colour Kitchen Zuilen. We hopen natuurlijk dat al onze Vlootpartners zich aanmelden en dat er ook veel nieuwe bedrijven komen, die nog geen Vlootpartner zijn, maar dat wel willen worden!”

Wat mogen Vlootpartners verwachten van deze bijeenkomst?
“Tijdens de bijeenkomst kunnen organisaties, die zich inspannen voor een inclusieve arbeidsmarkt, elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen. Naast het bedrijfsbezoek zijn er lezingen, bijvoorbeeld van Aart van der Gaag. Ook op de agenda staat het onderwerp ‘publiek-private samenwerking in de arbeidsmarktregio’. Arbeidsmarktregio’s zijn zoekende naar een invulling van deze samenwerking. Graag delen we de ervaringen en de geleerde lessen. Op die manier hopen we inspiratie te bieden om de publiek-private samenwerking in de arbeidsmarktregio’s verder te brengen.”

Staat er nog meer op je lijstje met hoogtepunten?
“Zeker wel. Wat dacht je van de Dag van de 1000 Voorbeelden op 14 maart! We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. In januari komt de toolkit online met hulpmiddelen voor werkgevers, werkservicepunten, vlootpartners of anderen die een evenement rond de banenafspraak willen organiseren. Ook zullen we stukje bij beetje het programma van het landelijke evenement in Den Haag onthullen.”

Tipje van de sluier alvast?
“Nee dat is nog net te vroeg. Een beetje geduld nog.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Veel overleggen. Met name over Perspectief op Werk en over de mogelijkheden om de samenwerking tussen VSO-PRO scholen en bedrijfsleven te verbeteren. Verder gaan we door met de pilot loonwaarde en oh ja, ik geef nog een interview over onze werkwijze voor het regionaal werkbedrijf Zwolle.”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Graag!”

By |2019-02-19T22:18:24+02:009 januari 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok