De 100.000 deze week: workshop op congres alliantie Samen Werken Voor Werk

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: workshop op congres Alliantie Samen Werken Voor Werk

Wat is dit voor alliantie?
“Brancheorganisaties OVAL, ABU, Cedris en NRTO werken samen in de alliantie Samen Werken Voor Werk. Deze alliantie slaat de handen in om om meer mensen duurzaam aan de slag te helpen en de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen. De kern van de oplossing bestaat uit het bieden van meer maatwerk om de beschikbare werkzoekenden aan werk te helpen.”

En deze alliantie organiseert nu een congres?
“Ja, met de veelzeggende titel: het gaat niet vanzelf. Het congres draait om de vraag welke samenwerkingsvormen er mogelijk zijn om meer mensen aan het werk te helpen. En ik zal daar een workshop verzorgen.”

Welk onderwerp ga je precies behandelen?
“Ik zal het hebben over publiek-private samenwerking. ‘Bemiddelen is een vak’, zegt onze commissaris altijd. Private bemiddelaars hebben de expertise die nodig is om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen. Die expertise wordt nog te weinig gebruikt. Tijdens onze recente vlootpartnerbijeenkomst bleek ook weer dat private bemiddelaars een grote behoefte hebben in transparantie in de bestanden. Het gaat er immers om dat mensen aan het werk komen, private bemiddelaars kunnen daar een positieve rol in spelen. Dat geldt voor Perspectief op Werk, een onderdeel van het Brede Offensief dat staatssecretaris Van Ark heeft gestart om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Maar natuurlijk ook voor de doelgroep van de banenafspraak.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Nico Blok werd deze week geïntroduceerd als OmbudsSpits voor Werk en Participatie tijdens een feestelijke radio-uitzending vanuit het hoofdkantoor van ABN AMRO. Tijdens die uitzending werd ik ook geïnterviewd. Ik verheug me op de samenwerking met Nico. Zo’n ombudsrol kan waardevolle input opleveren, ook voor werkgevers. Donderdag organiseert de Limburgse werkgeversvereniging (LWV), samen met Praktijkonderwijs Roermond een bijeenkomst waarbij werkgevers kennis kunnen maken met het praktijkonderwijs en de leerlingen.”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Wat een verfrissend idee!”

By |2019-03-26T22:47:51+02:0026 maart 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok