De 100.000 deze week: voorbereidingen Dag van de 1000 Voorbeelden

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: voorbereidingen Dag van de 1000 Voorbeelden

14 maart is het zover?
“14 maart, dat is inderdaad de dag waar we al tijden naar toeleven: de derde editie van de Dag van de 1000 Voorbeelden!

Wat mogen we verwachten?
“Als ik het heel kort samen mag vatten: meer dan 40 evenementen verspreid door het land, die worden, met hartelijke ondersteuning van de regionale verenigingen van VNO-NCW en de regionale vertegenwoordigers van MKB Nederland, georganiseerd door verschillende gemeenten en de WSP’s. De Dag van de 1000 Voorbeelden is bedoeld om werkgevers te inspireren om mensen uit de doelgroep de kans te geven, maar zeker ook om werkgevers te bedanken, die dat al doen. Ruim 2000 inclusieve werkgevers krijgen daarom een cadeau van ons.”

Wat aardig, wat is het voor cadeau?
“Het cadeau is een setje theekruiden om zelf te laten bloeien. Trouwens, hartstikke leuk: deze week waren we bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor in Arnhem waar het cadeau wordt voorbereid en ingepakt. Het was geweldig om te zien met welke energie er gewerkt werd om al die cadeaus helemaal tiptop te krijgen.”

Hoe ziet het landelijke evenement er dit jaar uit?
Het 1000-Voorbeelden-Festival (aanmeldformulier) in Den Haag met interessante sprekers, boeiende workshops, matches tussen kandidaten en werkgevers en hopelijk veel goede gesprekken tussen werkgevers. Maar zoals je ongetwijfeld weet, hebben we vorige week een mooie Q&A opgenomen met de antwoorden op al dit soort vragen. Dit lijkt me een mooi plekje voor een link naar deze video!”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Veel Dag van de 1000 Voorbeelden. Verder bezoek ik deze week de genomineerden voor de Flevopenning Participatie voor bedrijven, die zich in het voorgaande jaar het meest heeft onderscheiden in het kader van de Participatiewet. Daar heb ik veel zin in, want het is altijd inspirerend om een bezoek te brengen aan bedrijven die heel positief bezig zijn om kansen te creëren voor de doelgroep. ”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Interessante suggestie.”

By |2019-04-02T17:24:44+02:005 maart 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok