De 100.000 deze week: Seminar Kracht van Autisme & minisymposium Loonwaardesturing

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: Seminar Kracht van Autisme & minisymposium Loonwaardesturing

Beginnen we even met een terugblik, hoe ging het vorige week op het congres?
“Dat was een mooie bijeenkomst. Het was een congres van de alliantie Samen Werken Voor Werk, een samenwerkingsverband van de brancheorganisaties OVAL, ABU, Cedris en NRTO. Tijdens het congres werd stilgestaan bij Perspectief op Werk en fenomenen als open hiring. Het was interessant om verschillende sprekers te horen over innovatieve manieren waarop we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen om de arbeidsmarkt op te komen.”

Zelf gaf je een workshop over publiek-private samenwerking?
“Klopt. Ik heb de boodschap proberen over te brengen dat samenwerking tussen publieke en private partners echt nodig is om de komende jaren veel mensen naar werk te begeleiden. Je merkt dat het wel echt nog een zoektocht is. Iedereen is overtuigd van de noodzaak en iedereen is het eens met het doel, maar deze samenwerking vraagt ook van alle partners om over de eigen schaduw heen te springen. Dat is dus een boeiend traject.”

Je was ook nog op de radio vorige week?
“Ja, die uitzending is nu terug te luisteren. Zoals ik vorige week al zei: Nico Blok werd geïntroduceerd als OmbudsSpits. Dat is echt een mooi initiatief en ik denk dat we met Nico een mooie samenwerking op kunnen bouwen.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Vandaag was het Seminar Kracht van Autisme. Aan de hand van cases werd aangetoond hoe mensen, juist door gebruik te maken van de krachten die hun autisme hen biedt, ingezet kunnen worden in het bedrijfsleven. Vanuit ‘Op naar de 100.000 banen’ hebben wij de uitnodiging voor dit seminar enthousiast verspreid en het was leuk om te horen dat de zaal in no time was volgeboekt.

Morgen gaat onze commissaris, Aart van der Gaag, naar een minisymposium over Loonwaardesturing binnen de Participatiewet. Adlasz voert, ondersteunt door Instituut Gak, een onderzoek uit naar de werking van de onderkant van de arbeidsmarkt. Het eerste jaar van het onderzoek is inmiddels afgerond. Tijdens symposium worden de eerste resultaten gedeeld en wordt gesproken over de inrichting van het tweede onderzoeksjaar. We zijn erg benieuwd naar de uitkomsten!”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Dat kan.”

By |2019-04-03T12:31:08+02:002 april 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok