De 100.000 deze week: PPS en uitwerking Breed Offensief

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: PPS en uitwerking Breed Offensief

PPS, vertel…
“Publiek-private samenwerking natuurlijk. Ik had gisteren een gesprek in de Achterhoek met een sociale dienst en een private intermediair. Dat was een boeiende bijeenkomst, met als achterliggende gedachte dat publiek-private samenwerking de uitvoering van de Banenafspraak wellicht kan versnellen. Het gesprek leverde hele concrete manieren op waarop deze partijen samen kunnen gaan werken, bijvoorbeeld door personeel uit te wisselen of door kandidaten te delen met private intermediairs. Het was een open gesprek waaruit ook heel duidelijk bleek hoe belangrijk beeldvorming is.”

Hoe bedoel je dat laatste?
“Er leven sterke beelden bij alle betrokken partijen. Sociale Diensten kunnen bijvoorbeeld een duidelijk beeld hebben van de eisen die intermediairs en werkgevers aan werknemers stellen. Maar dat beeld hoeft niet te kloppen. Intermediairs verbazen zich er misschien over dat sociale diensten geen kandidaten leveren, maar vragen zich misschien niet af waarom dat zo is. In gesprekken zoals deze lukt het om dit soort beelden boven tafel te krijgen. Dat is positief.”

En dan ook nog Breed Offensief deze week?
“Het Breed Offensief dat de staatssecretaris wil starten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een steuntje in de rug te geven, wordt op dit moment uitgewerkt. Een werkgroep heeft zich gebogen over werkgeversdienstverlening en presenteert de resultaten.”

Wat verwacht je daarvan?
“Dat zijn de punten waarop we al langer hameren: transparantie van de bestanden, eenduidige regelgeving en een duidelijk loket waar werkgevers met hun vragen naar toe kunnen. Maar ik ben erg benieuwd waar de werkgroep mee komt!”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Donderdag heb ik, samen met onze commissaris, Aart van der Gaag, een gesprek met Guus van Weelden. Guus zit in de Raad van Bestuur van het UWV en houdt zich in die hoedanigheid bezig met het onderwerp Banenafspraak. We kennen elkaar al, dus het is niet letterlijk een kennismakingsgesprek, maar het is toch zeker fijn en nuttig om het gesprek aan te gaan.

Vrijdagavond heb ik ook nog iets heel leuks. Dan is het Flevopenningen Galadiner 2019 in de Noordoostpolder. Tijdens het Galadiner worden de participatiepenningen uitgereikt aan een bedrijf dat zich afgelopen jaar bijzonder heeft onderscheiden rond de participatiewet. Ik zat in de jury, dat was al heel leuk om te doen, en vrijdag wordt het hopelijk een knallende afsluiting!”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Zo gedetailleerd als je maar wilt!”

By |2019-04-09T23:28:31+02:009 april 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok